#201 Apple, Tangerine, Broccoli & Ginger
The Apple Week, Recipe 4
This juice came out with too much pulp (even for me, and I do enjoy pulp). I ended up straining it, which reduced it's amount to 1½ cups (and certainly reduced the amount of calories, also). I don't like straining the juices I made because they lose a lot of their nutrients when you discard the pulp. That's the reason I gave this recipe two stars only. The flavor is good, but straining is not something I like doing. I can think of two possible solutions to avoid such an excess of pulp without needing to stray your juice: you can remove the apple's skin, or you can use only half of it (or even combine both options).
January 6, 2016
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 139.29, approximately
Calories per Cup = 69.64, approximately
Apple, Tangerine, Broccoli & Ginger
Ingredients
• 1 Apple, green (I used Granny Smith), washed, with skin, seeds removed, cut in small pieces (6.60 oz) (97.24 Cal)
• 1 Clementine, washed, peeled, separated into segments (1.69 oz) (25.97 Cal)
• 2 flowers of Broccoli, washed, chopped (1.16 oz) (11.22 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, chopped (0.21 oz) (4.86 Cal)
• 1 Clementine, washed, peeled, separated into segments (1.69 oz) (25.97 Cal)
• 2 flowers of Broccoli, washed, chopped (1.16 oz) (11.22 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, chopped (0.21 oz) (4.86 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1 cup of Water
How to Prepare It
1. Put the apple, 1 cube of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix it for around 30 seconds.
2. Add the rest of the ingredients to the blended apple and mix everything for around 30 seconds.
2. Add the rest of the ingredients to the blended apple and mix everything for around 30 seconds.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice has LOTS of pulp. I had to strain it.
Maçã, Bergamota, Brócolis & Gengibre
Semana da Maçã, Receita 4
Este suco ficou com polpa demais (mesmo para mim, que gosto muito de polpa). Acabei coando-o, o que reduziu a quantidade a uma xícara e meia (e certamente reduziu bastante as calorias, também). Não gosto de coar os sucos que preparo, Eles perdem muito de seus nutrientes quando a polpa é descartada. Essa é a razão por que atribuí apenas duas estrelas a esta receita. O sabor é bom, mas coar é algo que não gosto de fazer. Acredito que haja duas soluções possíveis para evitar esse exceço de polpa sem ter que coar o suco: você pode descascar a maçã, ou usar apenas a metade (ou mesmo combinar as duas opções).
6 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 139,29 aproximadamente
Calorias por xícara = 69,64 aproximadamente
Maçã, Bergamota, Brócolis & Gengibre
Ingredientes
Ingredientes
• 1 Maçã verde, lavada, com casca, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (187g) (97,24 Cal)
• 1 Bergamota bem pequena, lavada, descascada, separada em gomos (49g) (25,97 Cal)
• 2 flores de Brócolis, lavadas, picadas (33g) (11,22 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavada, descascada, picada (6g) (4,86 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1 Bergamota bem pequena, lavada, descascada, separada em gomos (49g) (25,97 Cal)
• 2 flores de Brócolis, lavadas, picadas (33g) (11,22 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavada, descascada, picada (6g) (4,86 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água
Como preparar
1. Coloque a maçã, 1 cubo de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes ao copo com a maçã liquidificada e bata tudo novamente por mais 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes ao copo com a maçã liquidificada e bata tudo novamente por mais 30 segundos.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Este suco ficou com polpa demais. Precisei coá-lo.
No comments:
Post a Comment
Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.