Saturday, November 7, 2015

#143  Orange & Tomato

with Butternut Squash and Mint


Variations on a Theme, Week 1: Orange & Tomato


This is our sixth and last variation for the Orange & Tomato series. Butternut squash is a surprisingly (at least for me) great ingredient for juices and smoothies, and mint always adds a very unique and refined flavor.




Juice #143
November 7, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 114.25 approximately
Calories per Cup = 57.12, approximately

Orange & Tomato
with Butternut Squash and Mint

Ingredients
• 1 Orange, medium size, washed, peeled, white skin removed, cut in pieces (5.47 oz) (72.85 Cal)
• 1 Tomato, medium size (3.84 oz), washed, cut in pieces (19.62 Cal)
• 1 slice of Butternut Squash, washed, peeled, seeds removed, cut in small pieces (1.66 oz) (21.15 Cal)
• 1 leaf of fresh Mint, washed (0.63 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put 2 ice cubes between the orange and the tomato and 2 between the tomato and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Laranja & Tomate

com Abóbora de Pescoço e Hortelã


Variações sobre o mesmo tema, Semana 1: Laranja & Tomate


Esta é nossa sexta e última variação da série Laranja & Tomate. Abóbora de pescoço é um ingrediente surpreendentemente (para mim, ao menos) bom para sucos e vitaminas. Quanto à hortelã, sempre acrescenta um sabor único e refinado.

Suco No 143 
7 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 114,25 aproximadamente
Calorias por xícara = 57,12 aproximadamente

Laranja & Tomate
com Abóbora de Pescoço e Hortelã

Ingredientes 
• 1 Laranja de tamanho médio, lavada, descascada, cortada em pedaços (155g) (72,85 Cal)
• 1 Tomate de tamanho médio (109g), lavado, cortado em pedaços (19,62 Cal)
• 1 fatia de Abóbora de Pescoço, lavada, descascada, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (47g) (21,15 Cal)
• 1 folha de Hortelã fresca, lavada (0,63 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque 2 cubos de gelo entre a laranja e o tomate, e 2 cubos entre o tomate e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.


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