#164 Lettuce & Avocado
with Apple and Lemon Juice
Variations on a Theme, Week 4: Lettuce & Avocado
Would you believe me if I said that we got a third perfect combination today? Three in a row? Is this even possible? Well, I'm here to tell you that yes, it IS possible. Our recipe today is just one more of those perfect combinations. And it's so simple!
I feel happy that we are ending our fourth (and last, at least for now) series in such a high note. On the other hand, I feel sad that we are ending it. After coming up with three perfect combinations in a row, I can only conclude that Lettuce + Avocado is just the perfect foundation for many really delicious recipes. Don't be surprised, then, if I bring to you some other variations for this base in a near future.
Juice #164
November 28, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 115.42 approximately
Calories per Cup = 57.71, approximately
Lettuce & Avocado
with Apple and Lemon Juice
Ingredients
• 3 leaves of Hearts of Romaine Lettuce, washed, cut in small pieces (2.01 oz) (10.26 Cal)
• ¼ Avocado, medium size, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.52 oz) (68.8 Cal)
• ½ Apple, red, washed, peeled, seeds remove, cut in small pieces (2.40 oz) (36.36 Cal)
• 1 tbsp Lemon Juice (36.36 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water
• ¼ Avocado, medium size, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.52 oz) (68.8 Cal)
• ½ Apple, red, washed, peeled, seeds remove, cut in small pieces (2.40 oz) (36.36 Cal)
• 1 tbsp Lemon Juice (36.36 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water
How to Prepare It
1. Put 2 cubes of ice on the bottom of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and cover them with the Lettuce and the last 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: It's not necessary to strain this juice.
Alface & Abacate
com Maçã e Sumo de Limão Amarelo
Variações sobre o mesmo tema, Semana 4: Alface & Abacate
Você acreditaria se eu dissesse que conseguimos uma terceira combinação perfeita hoje? Três de enfiada? É possível? Pois estou aqui para dizer-lhes que sim, É possível. Nossa receita de hoje é mais uma daquelas combinações perfeitas. E é tão simples!
Estou feliz por terminar nossa quarta série (e última, ao menos por agora) de forma tão positiva. Por outro lado, estou triste por terminá-la. Após conseguir três combinações perfeitas, uma em seguida da outra, parece-me um tanto óbvio concluir que Alface + Abacate é o alicerce perfeito para a criação de muitas outras receitas deliciosas. Não se surpreenda, portanto, se eu trouxer para você algumas outras variações para esta base num futuro próximo.
Suco No 164
28 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 115,42 aproximadamente
Calorias por xícara = 57,71 aproximadamente
Alface & Abacate
com Maçã e Sumo de Limão Amarelo
Ingredientes
• 3 folhas internas de Alface Romana, lavadas, cortadas em pedaços pequenos (57) (10,26 Cal)
• ¼ de Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (43g) (68,8 Cal)
• ½ Maçã vermelha, lavada, descascada, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (68g) (36,36 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo (36,36 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água
• ¼ de Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (43g) (68,8 Cal)
• ½ Maçã vermelha, lavada, descascada, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (68g) (36,36 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo (36,36 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água
Como preparar
1. Coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e cubra com a alface e os restantes 2 cubos de gelo.
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.
No comments:
Post a Comment
Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.