#153 Kale & Pumpkin
with Tomato and Vinegar
Very low calories!
Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin
Tomato is the second variation for the Kale & Pumpkin series, with a touch of vinegar to boost the flavor. Being a huge fan of tomatoes as a juice ingredient, I expected a better result than I got. For some reason, the kale I've been using for this series seems to be tarter than all the previous ones I've used so far. Still, the juice is not bad at all, and is certainly quite healthy and low in calories.
Juice #153
November 17, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 56.25 approximately
Calories per Cup = 28.12, approximately
Kale & Pumpkin
with Tomato and Vinegar
with Tomato and Vinegar
Ingredients
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (1.23 oz) (17.15 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.11 oz) (15.6 Cal)
• 1 Tomato, medium size, washed, cut in small pieces (4.40 oz) (22.5 Cal)
• 1 tsp of Red Wine Vinegar (1 Cal)
• 1 pinch of Salt
• 4 cubes of Ice*
• 1 Tomato, medium size, washed, cut in small pieces (4.40 oz) (22.5 Cal)
• 1 tsp of Red Wine Vinegar (1 Cal)
• 1 pinch of Salt
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water
How to Prepare It
1. Put the Kale, 2 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice has some pulp. If you don't want pulp, you should strain it.
Couve & Abóbora
com Tomate e Vinagre
Baixíssimo em calorias!
Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora
Tomate é a segunda variação da série Couve & Abóbora, com um toque de vinagre para realçar o sabor. Gosto demais de tomate como ingrediente para sucos, por isso esperava um melhor resultado do que obtive. Por alguma razão, a couve que venho utilizando nesta nova série parece ser mais amarga do que todas as que utilizei anteriormente. Ainda assim, o suco está longe de ser ruim e, certamente, é super saudável e baixo em calorias.
Suco No 153
17 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 56,25 aproximadamente
Calorias por xícara = 28,12 aproximadamente
Couve & Abóbora
com Tomate e Vinagre
com Tomate e Vinagre
Ingredientes
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, picada (35g) (17,15 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (60g) (15,6 Cal)
• 1 Tomate de tamanho médio, lavado, cortado em pedaços (125g) (22,5 Cal)
• 1 colher de chá de Vinagre de Vinho Tinto (1 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 Tomate de tamanho médio, lavado, cortado em pedaços (125g) (22,5 Cal)
• 1 colher de chá de Vinagre de Vinho Tinto (1 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água
Como preparar
1. Coloque a couve, 2 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto.
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Este suco possui bastante polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.
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