Friday, November 20, 2015

#156  Kale & Pumpkin

with Alfalfa Sprounts and Lemon Juice


Extremely low calories

Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin


If you are looking for a healthy juice with a grassy flavor and extremely low calories, this is the one for you. 




Juice #156
November 20, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 34.55 approximately
Calories per Cup = 17.27, approximately

Kale & Pumpkin
with Alfalfa Sprouts and Lemon Juice

Ingredients
• 1 leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (0.56 oz) (7.84 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.22 oz) (16.38 Cal)
• ½ cup of Alfalfa Sprouts, ready to eat (10 Cal)
• 1 tsp Lemon Juice, bottled, 100% natural (0.33 Cal)
• 8 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 4 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has very little pulp. You can strain it, but it's not necessary. 



Couve & Abóbora

com Brotos de Alfafa e Sumo de Limão Amarelo


Extremamente baixo em calorias

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Se você está procurando por um suco saudável, com sabor de capim e calorias extremamente baixas, este é para você.

Suco No 156 
20 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 34,55 aproximadamente
Calorias por xícara = 17,27 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Brotos de Alfafa e Sumo de Limão Amarelo

Ingredientes 
• 1 folha de Couve, lavada, talo removido, picada (16g) (7,84 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (63g) (16,38 Cal)
• ½ xícara de Brotos de Alfafa, prontos para consumo (10 Cal)
• 1 colher de chá de Sumo de Limão Amarelo engarrafado, 100% natural (0.33 Cal)
• 8 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 4 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui um pouco de polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.

No comments:

Post a Comment

Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.