Friday, November 6, 2015

#142    Orange & Tomato

with Kale



Variations on a Theme, Week 1: Orange & Tomato


Our fifth variation for the Orange & Tomato series has only kale as a third ingredient. I used frozen Kale, and I wonder whether this would be the reason for its flavor being more intensive than usually. Still, for those who like kale, this is a great, healthy juice.






Juice #142
November 6, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 103.99 approximately
Calories per Cup = 51.99, approximately

Orange & Tomato
with Kale

Ingredients
• 1 Orange, medium size, washed, peeled, white skin removed, cut in pieces (4.9 oz) (65.8 Cal)
• 1 Tomato, medium size (5.46 oz), washed, cut in pieces (27.9 Cal)
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, torn into small pieces (0.74 oz) (10.29 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• ¾ cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put the ice cubes between the orange and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Laranja & Tomate

com Couve


Variações sobre o mesmo tema, Semana 1: Laranja & Tomate


Nossa quinta variação da série Laranja & Tomate leva apenas couve como ingrediente adicional. Usei couve congelada, e imagino que talvez por isso seu sabor tenha ficado mais acentuado. De qualquer forma, para aqueles que gostam de couve, este é um ótimo suco e muito saudável.

Suco No 142 
6 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 103,99 aproximadamente
Calorias por xícara = 51,99 aproximadamente

Laranja & Tomate
com Couve

Ingredientes 
• 1 Laranja de tamanho médio, lavada, descascada, cortada em pedaços (140g) (65,8 Cal)
• 1 Tomate de tamanho médio (155g), lavado, cortado em pedaços (27,9 Cal)
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, rasgada em pedaços pequenos (21g) (10,29 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• ¾ xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque os cubos de gelo entre a laranja e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.

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