#162 Lettuce & Avocado
with Butternut Squash and Lemon Juice
Variations on a Theme, Week 4: Lettuce & Avocado
Yummy, definitely yummy! This is one of the cases when the combination of ingredients turns out to be just perfect.
I know I did this before, maybe several times, already, but I do need to talk again to you folks who are not trying any of the recipes that have avocado as one of the ingredients because you just don't like avocado. Listen to me, please, and trust me (I don't like avocado as a fruit either). You don't know what you are missing.
I said it before, and I'll say it again: avocado does not add a recognizable taste to the beverage. It does add, however, a wonderful consistency. An amazing, luxurious velvety texture that no other ingredient that I've tried so far (and I did try a lot of them) can beat.
So do yourself a big favor and try this recipe. Go for it with an open mind. The worse thing that can happen is that you end up wasting a bit of money and a few minutes of your time and pouring your juice in the sink. Try it! And then tell me about it. I promise to keep my mind open, also, and accept your verdict, whatever it is.
Juice #162
November 26, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 90.02 approximately
Calories per Cup = 45.01, approximately
Lettuce & Avocado
with Butternut Squash and Lemon Juice
Ingredients
• 3 leaves of Hearts of Romaine Lettuce, washed, cut in small pieces (1.41 oz) (11.52 Cal)
• ¼ Avocado, medium size, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.41 oz) (64 Cal)
• 1 square of Butternut Squash, ready to eat (1.06 oz) (13.5 Cal)
• 1 tbsp of Lemon Juice (1 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water
• ¼ Avocado, medium size, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.41 oz) (64 Cal)
• 1 square of Butternut Squash, ready to eat (1.06 oz) (13.5 Cal)
• 1 tbsp of Lemon Juice (1 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water
How to Prepare It
1. Put 3 cubes of ice on the bottom of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and cover them with the Lettuce and the last 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: It's not necessary to strain this juice.
Alface & Abacate
com Abóbora de Pescoço e Sumo de Limão Amarelo
Variações sobre o mesmo tema, Semana 4: Alface & Abacate
Delicioso, definitivamente delicioso! Este é um daqueles casos em que a combinação de ingredientes resulta simplesmente perfeita.
Sei que já fiz isso anteriormente, várias vezes, na verdade, mas preciso falar novamente com vocês que não se animam a experimentar nenhuma receita que leve abacate porque não gostam da fruta. Escutem-me, por favor, e confiem em mim (também não gosto de abacate como fruta). Vocês não fazem a menor idéia do que estão perdendo.
Disse anteriormente, e vou dizer uma vez mais: o abacate não adiciona um sabor que seja possível identificar na bebida. O que ele adiciona, isso sim, é uma consistência maravilhosa. Uma incrível, luxuriante textura aveludada que nenhum ingrediente que eu tenha experimentado até este momento (e já experimentei muitos) consegue bater.
Então faça um favor a você mesmo e experimente esta receita. Vá de mente aberta. O pior que pode acontecer é você desperdiçar um pouquinho de dinheiro e alguns minutos de seu tempo e acabar jogando o suco na pia. Experimente! E então diga-me como foi. Prometo manter minha mente aberta, também, e aceitar seu veredito, seja qual for.
Suco No 162
26 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 90,02 aproximadamente
Calorias por xícara = 45,01 aproximadamente
Alface & Abacate
com Abóbora de Pescoço e Sumo de Limão Amarelo
Ingredientes
• 3 folhas internas de Alface Romana, lavadas, cortadas em pedaços pequenos (64g) (11,52 Cal)
• ¼ de Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (40g) (64 Cal)
• 1 quadrado pequeno de Abóbora de Pescoço, pronta para consumo (30 oz) (13,5 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo (1 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água
• ¼ de Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (40g) (64 Cal)
• 1 quadrado pequeno de Abóbora de Pescoço, pronta para consumo (30 oz) (13,5 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo (1 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água
Como preparar
1. Coloque 3 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e cubra com a alface e os restantes 2 cubos de gelo.
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.
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