Friday, December 4, 2015

#170     Tangerine, Lettuce & Avocado

with Mint


The Tangerine Week, Recipe 6

Delicious and healthy green juice with a dominance of tangerine and mint flavors.




Juice #170
December 4, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 120.68 approximately
Calories per Cup = 60.34, approximately

Tangerine, Lettuce & Avocado
with Mint

Ingredients
Bibb Lettuce
(Google Images)
• 2 Tangerines, washed, peeled, separated in segments (4.23 oz) (63.6 Cal)
• 4 leaves of Lettuce (Green Bibb*), washed, torn into small pieces (0.99 oz) (3.48 Cal)
• ¼ of Avocado, medium size, washed, peeled, cut into small pieces (1.16 oz) (52.8 Cal)
• 2 leaves of fresh Mint, washed (0.8 Cal)
• 4 cubes of Ice**
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
Butterhead Lettuce
(Google Images)
1. Put 2 cubes of ice in the bottom of the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) followed by the lettuce, mint and ½ water, blend everything for at least 30 seconds. 
2. Add the rest of the ingredients to the blended juice and mix everything again for another 30 seconds.

*Note 1: "Bibb lettuce, a variety of butterhead lettuce also known as limestone lettuce, is a watery type of lettuce that can be highly flavorful yet is low in calories. Bibb lettuce is delicate but may not be appropriate for everyday use, as it can be expensive. Despite the low calorie content, Bibb lettuce is rich in several important nutrients and can be a healthy addition to your diet. (http://www.livestrong.com/article/504442-the-nutrition-in-bibb-lettuce/) 
**Note 2: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 3: It's not necessary to strain this juice. 



Bergamota, Alface & Abacate

com Hortelã


Semana da Bergamota, Receita 6


Suco verde delicioso e saudável com sabor dominante de bergamota e hortelã.

Suco No 170 
4 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 120,68 aproximadamente
Calorias por xícara = 60,34 aproximadamente

Bergamota, Alface & Abacate
com Hortelã

Ingredientes 
• 2 Bergamotas, lavadas, descascadas, separadas em gomos (120g) (63,6 Cal)
• 4 folhas de tamanho médio de Alface Lisa, lavadas, rasgadas em pedaços pequenos (29g) (3,48 Cal)
• ¼ de Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, cortado em pedaços (33g) (52,8 Cal)
• 2 folhas de Hortelã fresca (0,8 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal), seguidos pela alface, hortelã e ½ xícara de água, bata por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes ao suco previamente misturado e bata tudo novamente por mais 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.

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