#176 Broccoli, Orange & Canned Pineapple
with Lemon Juice, Coconut Water and Maple Syrup
The Broccoli Week, Recipe 5
This is a very flavorful juice. I added Maple syrup to neutralize the acidity of the lemon juice, but I believe that the coconut water might do the job by itself. I tried something different today: I cut just the very top of one of the broccoli flowers and topped the juice with those "crumbles" (see photo). Then I stirred everything and ate the little pieces while drinking the juice. It was quite interesting!
Juice #176
December 10, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 133.62, approximately
Calories per Cup = 66.81, approximately
Broccoli, Orange & Canned Pineapple
with Lemon Juice, Coconut Water and Maple Syrup
with Lemon Juice, Coconut Water and Maple Syrup
Ingredients
• 1 Orange, washed, peeled, cut in pieces (4.87 oz) (64.86 Cal)
• 2 slices of Canned Pineapple (I used Dole), cut in small pieces (2.68 oz) (40.28 Cal)
• 2 tbsp Lemon Juice, bottled, 100% natural (2 Cal)
• 1 tsp Maple Syrup (9.17 Cal)
• 1 cup Coconut Water (47.39 Cal)
• 6 cubes of Ice*
How to Prepare It
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: It's not necessary to strain this juice.
Brócolis, Laranja & Abacaxi em Lata
com Sumo de Limão Amarelo, Água de Coco e Xarope de Maple
Semana do Brócolis, Receita 5
Suco No 176
10 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 133,62 aproximadamente
Calorias por xícara = 66,81 aproximadamente
Brócolis, Laranja & Abacaxi em Lata
com Sumo de Limão Amarelo, Água de Coco e Xarope de Maple
com Sumo de Limão Amarelo, Água de Coco e Xarope de Maple
Ingredientes
• 3 flores de Brócolis (30g), lavadas, picadas (10,2 Cal)
• 1 Laranja, lavada, descascada, cortada em pedaços (138g) (64,86 Cal)
• 2 fatias de Abacaxi em Lata (usei Dole), cortadas em pedaços pequenos (76g) (40,28 Cal)
• 2 colheres de sopa de Sumo de Limão Amarelo, engarrafado, 100% natural (2 Cal)
• 1 colher de chá de Xarope de Maple (9,17 Cal)
• 1 xícara de Água de Coco (47,39 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1 Laranja, lavada, descascada, cortada em pedaços (138g) (64,86 Cal)
• 2 fatias de Abacaxi em Lata (usei Dole), cortadas em pedaços pequenos (76g) (40,28 Cal)
• 2 colheres de sopa de Sumo de Limão Amarelo, engarrafado, 100% natural (2 Cal)
• 1 colher de chá de Xarope de Maple (9,17 Cal)
• 1 xícara de Água de Coco (47,39 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo, 2 após o brócolis e os outros dois após o restante dos ingredientes.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.
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