Thursday, December 10, 2015

#176     Broccoli, Orange & Canned Pineapple

with Lemon Juice, Coconut Water and Maple Syrup


The Broccoli Week, Recipe 5


This is a very flavorful juice. I added Maple syrup to neutralize the acidity of the lemon juice, but I believe that the coconut water might do the job by itself. I tried something different today: I cut just the very top of one of the broccoli flowers and topped the juice with those "crumbles" (see photo). Then I stirred everything and ate the little pieces while drinking the juice. It was quite interesting!




Juice #176
December 10, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 133.62, approximately
Calories per Cup = 66.81, approximately

Broccoli, Orange & Canned Pineapple
with Lemon Juice, Coconut Water and Maple Syrup

Ingredients
• 3 flowers of Broccoli (1.02 oz), washed, chopped (10.2 Cal)
• 1 Orange, washed, peeled, cut in pieces (4.87 oz) (64.86 Cal)
• 2 slices of Canned Pineapple (I used Dole), cut in small pieces (2.68 oz) (40.28 Cal)
• 2 tbsp Lemon Juice, bottled, 100% natural (2 Cal)
• 1 tsp Maple Syrup (9.17 Cal)
• 1 cup Coconut Water (47.39 Cal)
• 6 cubes of Ice*

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 2 ice cubes in the bottom of the cup, 2 after the broccoli and 2 after the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Brócolis, Laranja & Abacaxi em Lata

com Sumo de Limão Amarelo, Água de Coco e Xarope de Maple


Semana do Brócolis, Receita 5


Este é um suco muito saboroso. Adicionei xarope de Maple para contrabalançar a acidez do limão, mas acredito que a água de coco teria resolvido esse problema por si só. Experimentei algo diferente hoje: cortei a parte bem de cima, apenas, de uma das flores do brócolis, e coloquei no topo do suco (veja foto). Depois mexi bem, e comi aqueles pedacinhos ao mesmo tempo em que bebia o suco. Muito interessante!

Suco No 176 
10 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 133,62 aproximadamente
Calorias por xícara = 66,81 aproximadamente

Brócolis, Laranja & Abacaxi em Lata
com Sumo de Limão Amarelo, Água de Coco e Xarope de Maple

Ingredientes 
• 3 flores de Brócolis (30g), lavadas, picadas (10,2 Cal)
• 1 Laranja, lavada, descascada, cortada em pedaços (138g) (64,86 Cal)
• 2 fatias de Abacaxi em Lata (usei Dole), cortadas em pedaços pequenos (76g) (40,28 Cal)
• 2 colheres de sopa de Sumo de Limão Amarelo, engarrafado, 100% natural (2 Cal)
• 1 colher de chá de Xarope de Maple (9,17 Cal)
• 1 xícara de Água de Coco (47,39 Cal)
• 6 cubos de Gelo*

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo, 2 após o brócolis e os outros dois após o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.

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