Thursday, December 3, 2015

#169  Tangerine, Spinach & Celery


The Tangerine Week, Recipe 5


Maybe a half cup of coconut water would bring this recipe to perfection. That's because the juice is a little bit more acid than I would kike it to be. In any case, it's still absolutely flavorful.




Juice #169
December 3, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 82.56 approximately
Calories per Cup = 41.28, approximately

Tangerine, Spinach & Celery

Ingredients
• 3 Tangerines, washed, peeled, separated in segments (4.97 oz) (75.26 Cal)
• 1 handful of Spinach leaves, washed (0.71 oz) (4.6 Cal)
• 1 piece of Celery stick, around 4" long (0.63 oz), washed, cut in small pieces (2.7 Cal)
• 8 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 2 cubes of ice in the bottom of the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) followed by the spinach, 2 cubes of ice (again), the celery, 2 cubes of ice (again) and ¼ cup of water, and blend everything for at least 30 seconds. 
2. Add the rest of the ingredients to the blended juice and mix everything again for another 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Bergamota, Espinafre & Aipo


Semana da Bergamota, Receita 5


Talvez meia xícara de água de coco tornaria esta receita perfeita. Isso porque o suco é um pouqinho mais amargo do que eu gostaria que fosse. Ainda assim, é absolutamente saboroso!

Suco No 169 
3 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 82,56 aproximadamente
Calorias por xícara = 41,28 aproximadamente

Bergamota, Espinafre & Aipo

Ingredientes 
• 3 Bergamotas, lavadas, descascadas, separadas em gomos (142g) (75,26 Cal)
• 1 punhado de folhas de Espinafre, lavadas  (20g) (4,6 Cal)
• 1 pedaço de talo de Aipo, cerca de 10 cm de comprimento (18g), lavado, cortado em pedaços pequenos (2,7 Cal)
• 8 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal), seguidos pelo espinafre, mais 2 cubos de gelo, o aipo, mais dois cubos de gelo e ¼ de xícara de água, bata por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes ao suco previamente misturado e bata tudo novamente por mais 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.

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