#241 Plantain & Pineapple
with Honey
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The juice's flavor resulted a bit odd, not one of the best I've already achieved. The pineapple was completely subdued, and I could have used a smaller amount of honey. The juice came out quite thick (though not revoltingly thick) and creamy.
Juice #241
February 16, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 230.06, approximately
Calories per Cup = 115.03, approximatelyPlantain & Pineapple
with Honey
Ingredients
• 1 Plantain, raw, washed, peeled, cut into small pieces (5.22 oz) (180.56 Cal)
• ¼ cup of Pineaple, ready to eat, cut into small pieces (1.90 oz) (26.46 Cal)
• 1 tbsp of Honey (64 Cal)
• ¼ cup of Pineaple, ready to eat, cut into small pieces (1.90 oz) (26.46 Cal)
• 1 tbsp of Honey (64 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water
How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put the ice between the plantain and the pineapple.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice doesn't need to be strained.
Plantains - Bananas-da-Terra
Copyright: tpzijl / 123RF Stock Photo
A plantain, or cooking plantain (...) is one of the less sweet cultivated varieties (...) of the genus Musa whose fruit is also known as the banana. Plantains are typically eaten cooked, sometimes along with their leaves and fibers, and are usually large, angular and starchy, in contrast to common or "dessert" bananas, which are typically eaten raw and without the peel, usually being smaller, more rounded and sugary; however, there is no formal scientific distinction between plantains and bananas. (https://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_plantain)
A banana-da-terra, banana-comprida, pacova ou chifre de boi (do grupo das Angiospermas, monocotiledôneas - família das musáceas) é uma variedade de banana de grande porte oriunda da África, chegando a aproximadamente 30 cm de comprimento (sendo a maior banana conhecida) e tem massa de aproximadamente 500 g cada fruto. (...) Sua casca é amarela escura, com manchas pretas quando madura; polpa rosada e macia.
A banana-da-terra tem um dos lados plano, não é tão adocicada quanto os outros tipos de bananas e sua polpa também é mais consistente (mais densa), contendo amidos não digeríveis com facilidade, motivo para o qual nutricionistas não recomendam seu consumo cru e, portanto, ela é principalmente cozida, frita ou assada antes de ser consumida (no Brasil seu consumo se dá em maior escala nas regiões norte e nordeste). (https://pt.wikipedia.org/wiki/Musa_%C3%97_paradisiaca)
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Banana-da-Terra & Abacaxi
com Mel
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O sabor deste suco ficou meio estranho, não um dos melhores que já criei. O abacaxi foi completamente subjugado, e eu poderia ter usado um pouquinho menos de mel. A consistência ficou bem grossa (mas não enjoativa ou repugnante) e cremosa.
Suco No 241
16 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 230,06 aproximadamente
Ingredientes
• 1 Banana-da-Terra crua, lavada, descascada, picada (148g) (180,56 Cal)
• ¼ xícara de Abacaxi pronto para consumo, picado (54g) (26,46 Cal)
• 1 colher de sopa de Mel (64 Cal)
• ¼ xícara de Abacaxi pronto para consumo, picado (54g) (26,46 Cal)
• 1 colher de sopa de Mel (64 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água
Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque o gelo entre a banana e o abacaxi.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado
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