#244 Kale, Pineapple & Aloe Vera Gel
I've given 5 stars to this juice. Don't forget to attribute your own at the bottom of this post!
Before trying this recipe,
I strongly advise you to research online
about the benefits, or not, of ingesting the aloe vera gel.
I came across this huge leaf of aloe vera at our General Store, in the produce area, and decided to bring it home and try it with my juices. First, however, I went online to learn how to harvest the gel from inside the leaf and find more about the benefits or not of ingesting it.
The process of harvesting the gel is pretty easy, depending on which method you choose. I found three different methods online, at least, tried them, and concluded that only one of them was easy enough for me. You cut off the tips and sides of the leaf, cut the leaf in half, horizontally, and scoop the gel with a spoon. You need to be careful to scoop only the gel, so don't press the spoon too hard against the leaf when scooping. The yellowish and green part of the leaf, according to my researches, are laxative, and could cause serious problems if ingested.
As you can see, there's a cheese cutter in the picture above, which would be used for one of the methods that I didn't like, so you won't be using it. All you'll need is a good knife, a spoon, and a glass container to store the gel (it needs to be stored in the refrigerator, in an airtight glass container, and you can keep it for up to a week). You'll also need a working surface that can be easily cleaned since the process is a bit messy and quite sticky.
I tried to make my own video to show you the process of harvesting the gel, but it didn't come out well. I'm posting below the link for the video I used to learn how to do it. The presentation is a little slow, but you can always forward a bit the video if you feel like expediting the process.
https://youtu.be/ur6S05uHPIs
Important: As for the benefits, or not, of ingesting the aloe vera gel, you'll find controversial opinions when researching about the subject online. I will let you decide whether you want to try it or not, but I strongly recommend that you read as much as you can about it before deciding.
As for today's recipe, it's definitely a winner. It's yummily sweet and you can't identify any individual flavor. The ingredients just blend perfectly!
Juice #244
February 23, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 176.3, approximately
Calories per Cup = 88.15, approximatelyKale, Pineapple & Aloe Vera Gel
Ingredients
• 2 cups of Kale (Dino Kale = curly), washed, spines removed, chopped (1.9 oz) (27.54 Cal)
• ¾ cup of Pineapple, ready to eat, center removed, cut into small pieces (6.28 oz) (87.22 Cal)
• 1 tbsp of Aloe Vera Gel (0.78 oz) (1.54 Cal)
• 1 tbsp of Agave (60 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water
• ¾ cup of Pineapple, ready to eat, center removed, cut into small pieces (6.28 oz) (87.22 Cal)
• 1 tbsp of Aloe Vera Gel (0.78 oz) (1.54 Cal)
• 1 tbsp of Agave (60 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water
How to Prepare It
1. Put the kale, 2 cubes of ice and ½ cup of water in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend it for around 30 seconds.
2. Add the rest of the ingredients to the cup and blend everything together for around 1 minute.
2. Add the rest of the ingredients to the cup and blend everything together for around 1 minute.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice doesn't need to be strained.
Couve, Abacaxi & Gel de Aloe Vera
Atribuí 5 estrelas a este suco. Não deixe de atribuir as suas ao final desta postagem!
Antes de experimentar esta receita,
recomendo veementemente que você pesquise online
sobre os benefícios, ou não, de ingerir o gel de aloe vera.
O processo de retirar o gel de dentro da folha é relativamente fácil, dependendo do método que você escolha. Encontrei pelo menos três métodos diferentes, tentei os três, e escolhi o que me pareceu mais fácil. Você corta as pontas e os lados da folha, corta a folha ao meio horizontalmente, e remove o gel com uma colher. É preciso cuidar par não retirar a parte amarelada e verde juntamente com o gel, pois, de acordo com minhas pesquisas, elas são laxativas e podem causar efeitos colaterais até mesmo sérios.
Você pode ver que há um cortador de queijo na foto acima. Ele seria utilizado para um dos métodos de que não gostei, portanto você não irá utilizá-lo. Tudo o que você necessita é uma boa faca, uma colher e um recipiente de vidro para guardar o gel (deve ser guardado na geladeira em recipiente de vidro hermeticamente fechado e pode ser conservado por até uma semana). Você também precisa de uma superfície fácil de limpar, pois o gel é muito viscoso.
Tentei fazer meu próprio vídeo mostrando como retirar o gel, mas não gostei do resultado. Estou postando o link para o vídeo que usei para aprender o processo que descrevi aqui. É em inglês, mas dá para acompanhar o processo visualmente. Se você procurar, certamente irá encontrar muitos vídeos em português, também, na Internet.
https://youtu.be/ur6S05uHPIs
Importante: Quanto aos benefícios, ou não, de ingerir o gel de aloe vera, você encontrará uma grande disparidade de opiniões quando começa a ler os artigos online. Deixarei ao seu critério a decisão de experimentar, ou não, e recomendo veementemente que pesquise antes de decidir.
Quanto a nossa receita de hoje, é uma das vencedoras. É deliciosamente adocicada, e os sabores não conseguem ser identificados individualmente. Os ingredientes misturam-se perfeitamente!
Suco No 244
23 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 113,88 aproximadamente
Ingredientes
• 2 xícaras de Couve crespa, lavadas, centros removidos, picadas (54g) (27,54 Cal)
• ¾ xícara de Abacaxi, pronto para consumo, centro removido, picado (178g) (87,22 Cal)
• 1 colher de sopa de Gel de Aloe Vera (22g) (1,54 Cal)
• 1 colher de sopa de Ágave (60 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água
• ¾ xícara de Abacaxi, pronto para consumo, centro removido, picado (178g) (87,22 Cal)
• 1 colher de sopa de Gel de Aloe Vera (22g) (1,54 Cal)
• 1 colher de sopa de Ágave (60 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água
Como preparar
1. Coloque a couve, 2 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e misture por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes e misture tudo junto por cerca de 1 minuto.
2. Adicione o restante dos ingredientes e misture tudo junto por cerca de 1 minuto.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.
No comments:
Post a Comment
Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.