#238 Pineapple, Honeydew Melon, Apple & Strawberry
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The Pineapple Week, Recipe 6
Mostly pineapple and apple flavor. You taste both, but with some extra, unidentifiable flavor added by their combination with the other ingredients. The melon and apple neutralize the acidity of the pineapple and strawberries, leaving just a hint of it. The consistency is perfect: not too thick, not too thin, and absolutely smooth.
Juice #238
February 12, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 173.91, approximately
Calories per Cup = 86.96, approximatelyPineapple, Honeydew Melon, Apple & Strawberry
Ingredients
• ½ cup of Pineapple, ready to eat, cut into small pieces (3.21 oz) (44.59 Cal)
• ½ cup of Honeydew Melon, ready to eat, cut into small pieces (3 oz) (30.6 Cal)
• ½ Apple, red, washed, peeled, seeds removed, cut into small pieces (2.29 oz) (34.32 Cal)
• 6 Strawberries, frozen (¼ cup, 1.38 oz) (14.4 Cal)
• ½ cup of the juice left on the bottom of the container where the pineapple is stored (50 Cal)*
• 2 cubes of Ice**
• ½ Apple, red, washed, peeled, seeds removed, cut into small pieces (2.29 oz) (34.32 Cal)
• 6 Strawberries, frozen (¼ cup, 1.38 oz) (14.4 Cal)
• ½ cup of the juice left on the bottom of the container where the pineapple is stored (50 Cal)*
• 2 cubes of Ice**
• ½ cup of Water
How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 1 cube of ice after the pineapple, 1 after the melon, and the frozen strawberries after the apple.
*Note 1: I couldn'f find information on the Internet about the number of calories in the water/juice that drains from the pineapple when stored in a container. I used a number that I thought might be reasonable.
**Note 2: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 3: This juice doesn't need to be strained.
Abacaxi, Melão Amarelo, Maçã & Morango
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Semana do Abacaxi, Receita 6
Suco No 238
12 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 173,91 aproximadamente
Ingredientes
• ½ xícara de Abacaxi pronto para consumo, picado (91g) (44,59 Cal)
• ½ xícara de Melão Amarelo, pronta para consumo, picado (85g) (30,6 Cal)
• ½ Maçã vermelha, lavada, descascada, sementes removidas, picada (66g) (34,32 Cal)
• 6 Morangos congelados (¼ xícara, 40g) (14,4 Cal)
• ½ xícara do suco depositado no fundo do recipiente onde o abacaxi é guardado (50 Cal)*
• ½ Maçã vermelha, lavada, descascada, sementes removidas, picada (66g) (34,32 Cal)
• 6 Morangos congelados (¼ xícara, 40g) (14,4 Cal)
• ½ xícara do suco depositado no fundo do recipiente onde o abacaxi é guardado (50 Cal)*
• 2 cubos de Gelo**
• ½ xícara de Água
Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque 1 cubo de gelo após o abacaxi, 1 após o melão, e os morangos congelados após a maçã.
*Observação 1: Não consegui encontrar, na Internet, o número de calorias contidas na água (ou suco) contida no fundo do recipiente onde o abacaxi é guardado. Usei uma quantidade que me pareceu razoável.
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 3: Este suco não precisa ser coado.
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