Sunday, July 5, 2015

Juice #42 - Concoction (Mango, Strawberries, Ginger, Wine, Agave) Cooked delight, warm or cold.



#42 Cooked Mango & Strawberry

with Wine, Ginger and Agave



In the process of creating all these juice recipes, I've learned not to throw away many things that I used to. Most skins turn into great juices when cooked, and so it goes for pits and seeds. In the last two days I've used a mango, some peaches and an apple for my recipes, and I also used their refuses to create new juices. It's absolutely easy, since you basically just throw everything inside a saucepan, add water and let it cook. You can create some great warm beverages this way, which are great particularly for a colder day, or you can let them cool down, add ice and have a great cooling drink. Today I am posting the recipe I created using the Mango skin (tomorrow we'll see the other one).



"Juice" #42 

July 5, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = Unknown (140.5, approximately, for the measurable ingredients + calories in the mango skin)
Calories p/Cup = 70.2, approximately

Cooked Mango
& Strawberry
with Wine, Ginger
and Agave

Ingredients
• Skin of one Mango (? Cal)
• 1 oz of Mango flesh (18 Cal)
• 2 Strawberries (2 oz) (16 Cal)
• 0.11 oz of Ginger (without skin) (24 Cal)
• ½ small bottle of Red Wine (2.5 fl oz) (62.5 Cal)* 
• 1 tsp Agave Light (20 Cal)
• 3 cups Water

How to Prepare It 
1. Wash carefully the mango and peel it.
2. Put the mango skin inside a small saucepan with 3 cups of water and the agave, stir it, and bring the mixture to a boil over high heat.
3. Lower the heat to medium and let it cook for 30 minutes (you can set the timer, if your stove has one).
4. Wash the peeled mango, cut it in pieces and add the specified amount to the pan.
5. Wash the strawberries carefully, remove their green tops, quarter them and add them to the pan.
6. Wash the ginger carefully, cut off a small piece, peel it, chop it, and add it to the pan.
7. Add the wine and bring the mixture to a boil, again, over high heat. Using a small strainer and a fork, smash the mixture as much as you can.
8. Lower the heat to medium and let it cook for 30 minutes more.
9. Let it cool for a while and strain the content of pan into a bowl using a medium size strainer, pressing the mixture against it. You can drink your "juice" warm, or let it cool in the fridge. The picture above shows the cooled drink with ice cubes added to it.

*Note 1: I used Woodbridge by Robert Mondavi, Cabernet Sauvignon, California, 2012


Manga & Morango Cozidos

com Vinho, Ginger e Xarope de Ágave



No processo de criação dessas receitas, aprendi a não jogar fora uma série de coisas que costumava jogar. A mairoria das cascas das frutas transformam-se em sucos excelentes quando cozidas, e o mesmo é válido para caroços e sementes. Nos últimos dois dias, usei manga, pêssegos e maçã nas receitas já publicadas, e também usei os refugos para criar novas receitas. É muito fácil, uma vez que, praticamente, é só colocar na panela, adicionar água e cozinhar. Você pode criar algumas bebidas mornas fantásticas dessa maneira, que são particularmente deliciosas para os dias frios, ou pode bebê-las geladas. Hoje estou publicando a receita que criei usando a casca da manga (amanhã iremos ver o outro suco).

Suco No 42 
5 de julho de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = Desconhecidas (140.5, aproximadamente, para os ingredientes que podem ser medidos + as calorias na casca da manga)
Calorias por xícara = 70,2 aproximadamente

Manga & Morango Cozidos
com Vinho, Ginger e Xarope de Ágave

Ingredientes 
• Casca de 1 Manga (? Cal)
• 30g de Manga (18 Cal)
• 2 Morangos (30g) (16 Cal)
• 3g de Ginger (sem casca) (24 Cal)
• ½ garrafinha pequena de Vinho Tinto (93.5ml) (62.5 Cal)* 
• 1 colher de chá de Xarope de Ágave light (20 Cal)
• 3 xícaras de Água

Como preparar
1. Lave cuidadosamente a manga e descasque-a.
2. Coloque a casca da manga, 3 xícaras de água e o xarope de Ágave numa panela pequena, mexa, e deixe ferver.
3. Baixe o fogo para médio e deixe cozinhar por 30 minutos (use o timer do fogão, se tiver).
4. Lave a manga descascada, corte-a em pedaços e adicione a quantidade especificada à panela.
5. Lave os morangos cuidadosamente, remova seus topos verdes, corte-os em quatro e coloque-os na panela.
6. Lave o ginger cuidadosamente, corte um pedaço pequeno (peso especificado acima), descasque-o, corte-o em pedacinhos menores e coloque-os junto com os outros ingredientes.
7. Adicione o vinho, eleve o fogo para alto e deixe ferver novamente. Use um coador e um garfo pequenos para amassar bem a mistura.
8. Baixe o fogo para médio e deixe cozinhar por mais 30 minutos.
9. Deixe esfriar por alguns minutos e então coe o conteúdo da panela numa tigela usando um coador de tamanho médio e amassando a mistura contra suas paredes. Você pode beber seu "suco" assim como está (morno), ou pode deixá-lo esfriar. A foto acima mostra a bebida pronta para beber gelada.

*Observação 1: Usei Woodbridge by Robert Mondavi, Cabernet Sauvignon, California, 2012

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