Saturday, October 31, 2015

#136  Avocado

with Lime Juice, Sweetened Condensed Milk and Coconut Water



On October 16, I published a recipe inspired by the request of a friend who asked for recipes with lime (recipe #125). I used sweetened condensed milk to neutralize the tartness of the lime, but the result was still a little tart (like if I had used the lime with peel, which was not the case). I said, then, that I would try that same recipe again, in a near future, and would use lime juice instead of the whole fruit. I believed that in doing so I would turn that smoothie into one of the most delicious you could ever try.

So I did. So it happened. This new version is absolutely d­-e-­l­-i-­c-­i­-o-­u-­s! Just one alert (again) it's still very high in calories.

And, by the way, I lost the pictures for the new version, so I used one of the pictures I had taken for the previous one (the smoothie looks the same; I had only changed the glass).




Juice #136 
October 31, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 261.3 approximately
Calories per Cup = 130.65, approximately

Avocado
with Lime Juice, Sweetened Condensed Milk and Coconut Water 

Ingredients
• ½ Avocado, small, washed peeled, cut in pieces (2.2) (100.8 Cal)
• 1 tbsp Lime Juice, bottled, 100% natural (8 Cal)
 • 2 tbsp of Sweetened Condensed Milk (130 Cal)
• ½ Cup of Coconut Water (22.5 Cal)• 6 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put the ice cubes between the avocado and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Abacate

com Sumo de Limão Taiti, Leite Condensado e Água de Coco 



No dia 16 de outubro, publiquei uma receita inspirada pelo pedido de uma amiga que requisitou receitas de sucos com limão Taiti. Utilizei leite condensado para neutralizar a acidez do limão, mas o resultado ficou ainda um pouco amargo (como se tivesse usado a casca do limão, o que não foi o caso). Disse, então, que tentaria aquela mesma receita novamente, num futuro próximo, e usaria o sumo do limão, apenas. Acreditava que esse seria o segredo para tornar aquela batida numa das mais deliciosas que você jamais teria a oportunidade de experimentar.

Assim o fiz. E assim aconteceu. Esta nova versão é absolutamente d­e­l­i­c­i­o­s­a! Apenas um alerta (novamente): é ainda altamente calórica.

A propósito, perdi as fotos da nova versão, então usei uma das fotos que tirei para a versão passada (a aparência da batida é a mesma; apenas havia mudado o copo).

Suco No 136 
31 de outubro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 261,3 aproximadamente
Calorias por xícara = 130,65 aproximadamente

Abacate
com Sumo de Limão Taiti, Leite Condensado e Água de Coco

Ingredientes 
• ½ Abacate pequeno, lavado, descascado, cortado em pedaços (63g) (100,8 Cal)
• 1 colher de sopa de sumo de Limão Taiti, engarrafado, 100% natural (8 Cal)
• 2 colheres de sopa de Leite Condensado (130 Cal)
• ½ xícara de Água de Coco (22,5 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque o gelo entre a camada de abacate e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.

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