Saturday, October 24, 2015

#129   Blackberries & Carrots

with Coconut Water, Lime Juice and a small touch of Acorn


A Halloween Juice



Purple and orange, in expectation of Halloween. this is a versatile two-layer juice. You can serve it simple, as in the first picture, above, and let the colors themselves tell that's Halloween. You can try a small decoration, as in the second picture, resembling a little bit the eyes and mouth of a ghost. You can use a straw to create shapes, as in the third picture, and, with a bit of patience, even come up with some kind of creepy face. Finally, you can just mix it all together (which is the ideal way of drinking it) and it will look pretty bloody (see next picture, below).




Did I mention that it also tastes good?


Juice Juice #129 
October 24, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 158.39, approximately
Calories per Cup = 63.35

Blackberries & Carrots
with Coconut Water, Lime Juice and a small touch of Acorn

Ingredients
• 9 Blackberries (2.57 oz), washed (31.39 Cal)
• 1 cup of shredded Carrots, ready to eat (97 Cal)
• 1 tbsp of Green Acorn, washed, peeled, chopped (3.5 Cal)
• 8 tbsp Coconut Water (22.5 Cal)
• 1 tbsp Fresh Lime Juice (4 Cal)
• 2 cups crushed Ice*

How to Prepare It 

Prepare the Purple Juice
1. Put the blackberries, 3 tbsp of coconut water and ½ cup of shredded ice inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender).
2. Start by pulsing the blender until its content becomes more liquid and then blend it very well, for about a minute. (It's important to start by just pulsing, if you are using a small blender, since you don't want to add more liquid (we need a consistent juice) and you don't want you blender's engine to burn out, either).
3. Pour the mixture into a tall glass and set it aside.
4. Rinse the blender's cup.

Prepare the Orange (color) Juice
1. Put the carrots, acorn, 5 spoons of coconut water and ½ cup of shredded ice inside the blender's cup.
2. Repeat step 2 as for the purple juice.

"Assemble" your Juice
1. Carefully cover the purple juice with a layer of shredded ice (½ cup).
2. Pour the orange (color) juice on top of it, slowly, trying to not disturb the lower layer.

If you want to decorate your juice
1. Cover the orange (color) juice with another layer of shredded ice  (½ cup).
2. Cut two blackberries, one along its width and one along its length. Use the two longer halves to make the eyes and one of the short halves to make the mouth.

If you want to make shapes in your juice
Insert a straw in the glass, all the way to the bottom, and pull it up gently, creating shapes as you do it.

To drink your juice
Remove (eat) the blackberries you used for decoration. Mix everything together, with the straw. It will be more flavorful and get a bloody color, appropriate for the occasion.

*Note: The ice helps to better grind the ingredients. Generally, you can use ice cubes instead, but in this case, the shredded ice works better (since we are not using water). If you don't have an ice crusher on your refrigerator's door, you can do it by hand: wrap 6-8 ice cubes tightly with a clean dish cloth and crush them with a hammer (like the one you use to soften the meat). Do not crush the ice in the blender, since you want it crushed into somewhat large pieces.


Amora-Preta & Cenoura

com Água de Coco, Sumo de Limão Taiti e um toque de Abóbora


Um suco para o Dia das Bruxas


Roxo e laranja, em preparação para o Dia das Bruxas (Halloween), este é um suco de duas camadas muito versátil. Você pode servi-lo simples, como na foto abaixo, e deixar que as cores falem por si mesmas. Você pode adicionar uma pequena decoração, como na quarta foto acima, levemente semelhante aos olhos e boca de um fantasma. Você também pode usar um canudo para criar formas no suco e, com um pouco de paciência, pode até conseguir algo que se assemelhe com uma cara fantasmagórica (quinta foto acima). Finalmente, você pode misturar tudo (a melhor forma para bebê-lo) e a aparência ficará um tango sanguinolenta (ver segunda foto acima).




Esqueci de mencionar que é também saboroso?

Suco No 129 
24 de outubro de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 158,39 aproximadamente
Calorias por xícara = 63,35

Amora-Preta & Cenoura
com Água de Coco, Sumo de Limão Taiti e um toque de Abóbora

Ingredientes 
• 9 Amoras-Pretas (73g), lavadas (31,39 Cal)
• 1 xícara de Cenoura ralada, pronta para comer (97 Cal)
• 1 colher de sopa de Abóbora, lavada, descascada, picada (3,5 Cal)
• 8 colheres de sopa de Água de Coco (22,5 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Taiti (4 Cal)
• 2 xícaras de Gelo triturado*

Como preparar

Prepare o Suco Roxo
1. Coloque as amoras-pretas, 3 colheres de sopa de água de coco e ½ xícara de gelo triturado dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular).
2. Comece pulsando o liquidificador até o conteúdo ficar mais líquido e, então, misture muito bem, por cerca de 1 minuto. (É importante começar pulsando, se você está usando um liquidificador pequeno, uma vez que não deve adicionar mais líquido (precisamos de um suco bem consistente) e deve ter cuidado para não queimar o motor do liquidificador).
3. Derrame o conteúdo do liquidificador num copo alto e deixe de lado.
4. Enxague o copo do liquidificador.

Prepare o Suco Laranja (cor)
1. Coloque a cenoura, 5 colheres de sopa de água de coco e ½ xícara de gelo triturado dentro do copo do liquidificador.
2. Repita o passo 2 como para o suco roxo.

"Monte" o Suco
1. Cuidadosamente, cubra o suco roxo com uma camada de gelo triturado (½ xícara).
2. Derrame o suco laranja (cor) em cima do gelo, vagarosamente, tentando não disturbar a camada inferior.

Se quiser decorar o suco
1. Cubra o suco cor-de-laranja com uma nova camada de gelo triturado (½ xícara).
2. Corte duas amoras-pretas, uma no sentido do comprimento e outra no sentido da largura. Use as duas metades maiores para os olhos e a metade menor para a boca.

Se quiser desenhar formas no suco
Insira um canudo no copo, até o fundo, e comece a puxá-lo delicadamente para cima, criando formas enquanto o move.

Para beber o suco
Remova (coma) as amoras-pretas usadas para decoração. Com o auxílio do canudo, misture muito bem. Ficará mais saboroso e com uma cor semelhange a sangue, apropriada para a ocasião.

*Observação: O gelo ajuda a triturar os ingredientes. Normalmente, é possível substituir o gelo triturado por cubos de gelo. Neste caso, porém, é melhor usar gelo triturado, mesmo (uma vez que não estamos usando água). Se não tiver um triturador, coloque uns 6 ou 8 cubos de gelo dentro de um pano de prato limpo e triture-os com o martelo da carne. Não triture os cubos no liquidificador, pois é preciso que os pedaços sejam um pouquinho grandes.


No comments:

Post a Comment

Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.