#132 Canned Tomatoes
with Beets, Carrots, Green Olives & Vinegar
And the red juices are in this week!
Today I was craving tomatoes and didn't have them at home. In these situations, the canned tomatoes really come in handy, and that's why I always keep my pantry stored with a bunch of those cans. I always use the 100% natural, no salt added, diced tomatoes, Hunt brand (see picture below). (And here I am, advertising for free again!) They are already quite affordable at the grocery, and you can buy them still cheaper if you have a Sam's Club card (another free commercial). Since they last for a long time, you can buy a whole box with no fear of wasting them.
October 27, 2015
This recipe makes 3½ cups (28 fl.oz.)
Total Calories = 132.54, approximately
Calories per Cup = 37.86, approximately
Canned Tomatoes
Image from Google Images |
Ingredients
• 1 can of Diced Tomatoes, 100% Natural, no salt added (14.5 oz) (102.75 Cal)
• 1 slice of Beet, washed, peeled, cut in small pieces (0.74 oz) (9 Cal)
• ¼ cup (0.67 oz) of shredded Carrots, ready to eat (7.79 Cal)
• 2 Green Olives (10 Cal)
• 1 tbsp Red Wine Vinegar (3 Cal)
• 1 pinch of Salt
• 3 cubes of Ice*
• ½ cup of Water
How to Prepare It
1. Put the canned tomatoes and 2 cubes of ice inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and for at least 30 seconds.**
2. Pour half of the mixture in a very large glass container.
3. Put the rest of the ingredients inside the blender's cup (with half of the blended tomatoes) and mix it well, for at least 30 seconds.
4. Add this mixture to the one already in the glass and stir it well.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: If you are using a large blender, you can mix everything together and blend for around 1 minute (in which case you'll ignore steps 2,3 and 4).
Note 3: You can strain the juice, but it's not necessary.
Tomates em Lata
com Beterraba, Cenoura, Azeitona Verde e Vinagre
E os sucos vermelhos estão com tudo esta semana!
Hoje estava morrendo de vontade de tomar um suco de tomate, mas não havia tomates em casa. É nessas situações que os tomates enlatados vêm a calhar, e é por isso que sempre mantenho um estoque deles na minha dispensa. Sempre uso os tomates em pedaços, 100% naturais, sem adição de sal, da marca Hunts (não sei ao certo se é possível encontrá-los aí, mas certamente haverá alguma outra marca com as mesmas características). (E aqui estou eu, novamente, fazendo propaganda gratuita!) Eles têm um preço bem acessível, no supermercado, e você poderá encontrá-los ainda mais em conta em macroatacados. Uma vez que possuem vida muito longa, não é preciso preocupar-se com desperdício.
Suco No 132
27 de outubro de 2015
Esta receita faz 3½ xícaras (828ml)
Calorias totais = 132,54 aproximadamente
Calorias por xícara = 37,86 aproximadamente
Tomates Enlatados
com Beterraba, Cenoura, Azeitona Verde e Vinagre
Ingredientes
• 1 lata de Tomate em Pedaços, 100% Natural, sem sal (411g) (102,75 Cal)
• 1 fatia de Beterraba, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (21g) (9 Cal)
• ¼ de xícara (19g) de Cenoura ralada, pronta para consumo (7,79 Cal)
• 2 Azeitonas Verdes (10 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 1 pitada de Sal
• 3 cubos de Gelo*
• ½ xícara de Água
Como preparar
1. Coloque os tomates e 2 cubos de gelo dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata tudo muito bem, por pelo menos 30 segundos.**
2. Derrame metade da mistura num copo gigante.
3. Coloque o resto dos ingredientes dentro do copo do liquidificador, junto com metade da mistura de tomates, e misture bem, por pelo menos 30 segundos.
4. Adicione esta mistura àquela já no copo e mexa bem.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
**Observação 2: Se estiver usando um liquidificador de tamanho normal, pode colocar todos os ingredientes ao mesmo tempo. Neste caso, ignore os passos 2, 3 e 4 e bata tudo junto por cerca de 1 minuto.
Observação 3: Você pode coar o suco, mas não é necessário.
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