#97 Tomato, Cucumber & Red Chard
I really love these salad juices (I know, I've said it many times already)! And I'm still surprised at how tasty chard is. You should definitely try this one. A great healthy beverage, only 17.6 calories per cup!
Juice #97
September 4, 2015
This recipe makes 3 cups (25 fl.oz.)
Total Calories = 53 approximately
Calories per Cup = 17.66, approximately
Tomato, Cucumber & Chard
Ingredients
• 1 Tomato (5.64 oz), washed, cut in small pieces (3.24 Cal)
• 3.77 oz of Cucumber, washed, peeled, cut in small pieces (12.84 Cal)
• 1.16 oz of Red Chard, washed, spine removed, torn into small pieces (6.27 Cal)
• 0.18 oz of Sweet Onion, peeled, washed, chopped (1.6 Cal)
• 1 leaf of Mint, fresh, washed (0.31 Cal)
• 1 tbsp of Red Wine Vinegar (3 Cal)
• 1 pinch of Sodium-free Salt
• 10 cubes of Ice*
• 1 cup of Water
How to Prepare It
1. Put the tomato inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and top it with 3 cubes of ice.
2. Add the chard and top it with 2 cubes of ice.
3. Add the cucumber, onion, mint, vinegar, salt and ½ cup of water and blend everything very well for at least 1 minute.
4. Pour half of the juice in a very large glass (24 oz).
5. Add 5 cubes of ice and ½ cup of water to the juice inside the blender's cup and blend it again for 30 seconds. Pour this mixture inside the glass with the rest of the juice and stir it.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. I used more than the regular amount of ice because I wanted a very cold drink.
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.
Tomate, Pepino & Acelga Vermelha
Suco No 97
4 de setembro de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 53 aproximadamente
Calorias por xícara = 17,66 aproximadamente
Tomate, Pepino & Acelga Vermelha
Ingredientes
• 1 Tomate (161g), lavado, cortado em pedaços pequenos (3,24 Cal)
• 107g de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (12,84 Cal)
• 33g de Acelga Vermelha, lavada, talo removido, rasgada em pedaços pequenos (6,27 Cal)
• 5g de Cebola Amarela, descascada, lavada, picada (1,6 Cal)
• 1 folha de Hortelã fresca, lavada (0,31 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 1 pitada de Sal sem Sódio
• 10 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água
Como preparar
1. Coloque o tomate dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e 3 cubos de gelo por cima.
2. Acrescente a acelga e dois cubos de gelo por cima.
3. Acrescente o pepino, a cebola, a hortelã, o vinagre, o sal e ½ xícara de água e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
4. Derrame metade do suco num copo gigante (equivalente a 3 xícaras).
5. Adicione 5 cubos de gelo e ½ xícara de água ao suco que ficou no copo do liquidificador e bata novamente por cerca de 30 segundos. Derrame essa mistura no copo com o restante do suco e mexa.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. Usei uma quantidade maior de gelo porque queria uma bebida bem gelada.
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.
No comments:
Post a Comment
Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.