#99 Brussels Sprouts, Cucumber & Celery
(Read on this post, also: The Straw Strategy)
"Brussels sprouts are rich in many valuable nutrients.
They are an excellent source of vitamin C and vitamin K. They are a very good
source of numerous nutrients including folate, manganese, vitamin B6, dietary
fiber, choline, copper, vitamin B1, potassium, phosphorus, and omega-3 fatty
acids." (Click the link to view source.)
You can find more
information about the nutritional benefits of Brussel Sprouts by searching
online. Here is just one of the articles you'll find: The World's Healthiest Foods: Brussels sprouts.
The Straw Strategy
This juice is a
bit too bitter for my taste, but it's definitely healthy, so I decide to go
ahead and drank it all. I used a little trick, however, that I learned from somebody
on Facebook: I drank it with a straw. Amazing! Next time you have something you
need to drink but it's not exactly perfect for your taste, try to use a straw.
At least for bitterness, it worked like a charm!
September 6, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 125.03 approximately
Calories per Cup = 72.51, approximately
Brussels Sprouts, Cucumber & Celery
Ingredients
• 7 Brussels Sprouts (7.94 oz), washed, cleaned, cut in small pieces (96.75 Cal)
• 2.82 oz of Cucumber, washed, peeled, white skin removed, cut in small pieces (9.6 Cal)
• Small piece of Celery (0.25 oz), washed, chopped (1.05 Cal)
• 2 Green Olives (10 Cal)
• 0.35 oz of Sweet Onion, peeled, washed, chopped (3.2 Cal)
• 0.4 oz of Garlic Paste (1.43 Cal)
• 1 tbsp of Red Wine Vinegar (3 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water
How to Prepare It
1. Put the Brussels sprouts inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender), and top it with 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything very well for at least 1 minute.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.
Couve de Bruxelas, Pepino & Aipo
(Leia nesta postagem, também: A Estratégia do Canudo)
Você pode encontrar inúmeros arquivos na Internet sobre as qualidades nutritivas das couves de Bruxelas. Este é apenas um deles: Os Alimentos Mais Saudáveis do Mundo - Couve de Bruxelas.
A Estratégia do Canudo
Este suco é um pouco amargo demais para o meu gosto, mas bebi até o final, pois é decididamente saudável. Usei um pequeno truque, porém, que aprendi de alguém que postou no Facebook: bebi com canudo. Incrível! Da próxima vez que você precise beber algo que não seja tão saboroso quanto gostaria, tente usar um canudo. Para o amargor, ao menos, funcionou como um pequeno milagre!
Suco No 98
6 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 125,03 aproximadamente
Calorias por xícara = 72,51 aproximadamente
Couve de Bruxelas, Pepino & Aipo
Ingredientes
• 7 Couves de Bruxelas (225g), lavadas, limpas, cortadas em pedaços pequenos (96,75 Cal)
• 80g de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (9,6 Cal)
• Pedaço pequeno (7g) de Aipo, lavado, picado (1,05 Cal)
• 2 Azeitonas Verdes (10 Cal)
• 10g de Cebola Amarela, descascada, lavada, picada (3,2 Cal)
• 1g de Pasta de Alho (1,43 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água
Como preparar
1. Coloque as couves de Bruxelas dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) com 2 cubos de gelo por cima.
2. Acrescente o restante dos ingredientes e bata tudo por cerca de 1 minuto.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.
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