Wednesday, September 2, 2015

#95   Tangerine & Red Chard

with a hint of Ginger


Very delicious combination of ingredients!

It always amazes me when I suddenly try something that I always thought I didn't like and find that it's simply delicious! It took me all these years to find out that chard (at least the red one) is not only tasty, but it's actually tastier than lettuce, kale, spinach, and maybe even broccoli. It's not tart at all! I thought it was. I don't even understand it, because it's said to be bitter.

This is one of the great things about creating these recipes. Because I create recipes for everybody, I'm forcing myself to use some ingredients that I don't particularly enjoy. In doing this, I've been having some good surprises and including some healthy ingredients in my regular diet.




Juice #95
September 2, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 78.57 approximately
Calories per Cup = 39.28, approximately

Tangerine & Red Chard
with a hint of Ginger

Ingredients
• 3 small Tangerines washed, peeled, separated into segments (4.44 oz) (66.78 Cal)
• 1.59 oz of Red Chard, washed, spine removed, torn into small pieces (8.55 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, peeled, chopped (0.14 oz) (3.24 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the tangerines and the ginger inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender), and top it with 3 cubes of ice.
2. Add the chard, 2 cubes of ice and the water and blend everything very well for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.



Bergamota & Acelga Vermelha

com um toque de Gengibre



Combinação deliciosa de ingredientes!

Sempre fico surpresa quando de repente provo algo de que sempre pensei não gostar e descubro que é simplesmente delicioso! Foram precisos todos esses anos para descobrir que acelga (ao menos a vermelha) não apenas é gostosa, mas é, na verdade, mais saborosa do que alface, couve, espinafre e, talvez, até mesmo brócolis. Não é amarga! Pensei que fosse. Até não entendo bem, pois sempre vejo referências ao amargor da acelga.

Esta é uma das coisas melhores nesse processo de criar receitas de sucos. Porque crio receitas para todas as pessoas, forço-me a utilizar ingredients que não aprecio. Assim fazendo, acabo me deparando com várias surpresas boas e incluindo em meu cardápio regular alguns produtos saudáveis que antes deixava de lado.

Suco No 95 
2 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 78,57 aproximadamente
Calorias por xícara = 39,28 aproximadamente

Bergamota & Acelga Vermelha
com um toque de Gengibre

Ingredientes
• 3 Bergamotas pequenas, lavadas, descascadas, parte branca interna removida, separadas em gomos (126g) (66.78 Cal)
• 45g de Acelga Vermelha, lavada, talo removido, rasgada em pedaços pequenos (8.55 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavado, descascado, picado (4g) (3.24 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque a bergamota e o gengibre dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e 3 cubos de gelo por cima.
2. Acrescente a acelga, dois cubos de gelo e a água e bata tudo por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.

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