Tuesday, September 8, 2015

#101     Strawberry & Avocado

with Ginger and Coconut Water



Another good surprise for me, today, when I tried this juice. It's delicious!. I was feeling a bit uncertain because I'm not quite crazy about avocados. Not because of their fame, which is totally unfair, but because of their taste and consistence.

I turns out that the consistence was great. The juice had a smoothie feeling, and since I had it very cold, it almost felt as if it had ice cream on it. As for the taste, it was dominated by the strawberries, but the mixture was very refined, very exquisite.




Now let's see two aspects of today's recipe before we get to the recipe itself.

The Truth about Avocados

Let's try to make you look at avocados with renewed eyes.

"Avocados can boast heart-healthy fat. Although all fats contain the same amount of calories, they affect the body very differently. Avocados are high in fat, but they contain the heart healthy monounsaturated fat. Diets higher in monounsaturated and polyunsaturated fats may decrease the risk of heart disease.

"Monounsaturated fats have also been shown to lower the "bad" LDL cholesterol and increase the "good" HDL cholesterol. The oils contained in avocados include oleic and linoleic acids. Studies show that those oils may help to lower cholesterol levels." (Click here for source and whole content of this article.)

Other benefits? "Avocados are one of the best fruits you can eat for preventing heart disease." "It helps you to lose weight." "Avocado: A Superfood with Many Health Benefits." These are just some of the countless articles you'll find about the health benefits of avocados.

How to Get a Very Cold Drink Without Adding Ice Cubes to your Glass

Now, let's see a tip for those that (just like me) enjoy very cold drinks but not necessarily drinking them with a lot of ice cubes floating on them (it kind of "blocks" the flow of the juice into your mouth).

Trick: After adding the ingredients (including the water and the ice cubes you use to help grinding them) to the blender's cup, let it rest in the freezer for 10 to 15 minutes, then blend them. That's what I did today. It helps, of course, if you are using a small, single serve cup like I use. You can see in the picture below that I let the cup rest right on top of the ice cubes (my fridge has an ice cube maker).




And now the recipe:

Juice #101
September 8, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 151.87 approximately
Calories per Cup = 75.93, approximately

Strawberry & Avocado
with Ginger and Coconut Water

Ingredients
• 3.56 oz of Strawberries, washed, green tops removed, cut in small pieces (33.33 Cal)
• 1 Avocado (very small), washed, pit removed, peeled, cut in small pieces (2.08 oz) (92.8 Cal)
• 0.14 oz of Ginger, washed, peeled, chopped (3.24 Cal)
• ½ cup of Coconut Water (22.5 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• ¾ cup of Water

How to Prepare It
1. Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender). 
2. Let it rest in the freezer for 10 to 15 minutes. (Optional)
3. Blend everything very well for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.



Morango & Abacate

com Gengibre e Água de Coco



Outra surpresa boa para mim, hoje, quando provei este suco. É delicioso! Estava um pouco em dúvida, porque não sou muito louca por abacate. Não por causa de sua fama, que, na verdade, é totalmente injusta, mas porque não gosto muito do seu sabor e de sua consistência.

No fim, a consistência estava excellente. O suco tinha a maciez de uma batida, e como eu o bebi muito gelado, quase parecia como se tivesse sorvete. Quanto ao sabor, os morangos dominaram, mas a mistura ficou muito interessante, muito refinada.

Agora vamos ver dois aspectos da receita de hoje antes de chegarmos a ela.

A verdade sobre Abacates

Vamos tentar fazer com que você olhe para os abacates com um olhar renovado.

"O abacate é um fruto tropical muito nutritivo, rico em calorias provenientes sobretudo da gordura que contém. Grande parte desta é monoinsaturada, ou seja, ajuda a diminuir os níveis de colesterol no sangue. É ainda um alimento rico em vitamina E, B6 e potássio." (Clique aqui para ver a fonte da informação e ler o conteúdo completo.)

Outros benefícios? "Rico em nutrientes, bloqueia agentes cancerígenos." "... o abacate auxilia no emagrecimento..." Estes são apenas alguns entre os inúmeros artigos que você irá encontrar sobre os benefícios do abacate para a saúde.

Como conseguir uma bebida "estupidamente gelada" sem ter que adicionar gelo ao copo

Agora vamos a uma dica para aqueles que (como eu) gostam de saborear uma bebida realmente gelada mas não necessariamente cheia de cubos de gelo boiando nela (eles meio que "bloqueiam" o fluir do suco para a boca).

Truque: Após adicionar todos os ingredientes ao copo do liquidificador (incluindo a água e os cubos de gelo que vai utilizar para ajudar a triturá-los), deixe-o descansar de 10 a 15 minutos dentro do congelador. Foi o que fiz hoje. Ajuda, naturalmente, se você estiver usando um copo pequeno, como o copo de medida individual que utilizo. Você pode observar na foto acima que coloquei o copo diretamente sobre os cubos de gelo dentro do refrigerador (minha geladeira tem fazedor de gelo).

E, agora, a receita:

Suco No 101
8 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 151,87 aproximadamente
Calorias por xícara = 75,93 aproximadamente

Morango & Abacate
com Gengibre e Água de Coco

Ingredientes
• 101g de Morangos, lavados, topos verdes removidos, cortados em pedaços pequenos (33,33 Cal)
• 1 Abacate (bem pequeno), lavado, caroço removido, descascado, cortado em pedaços pequenos (58g) (92,8 Cal)
• 4g de Gengibre, lavado, descascado, picado (3,24 Cal)
• ½ xícara de Água de Coco (22,5 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• ¾ xícara de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal).
2. Deixe descansar no congelador por 10 a 15 minutos. (Opcional)
3. Bata tudo por cerca de 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.




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