Sunday, June 14, 2015

Juice #21 - Heaven (Pineapple, Apple, Guava Nectar) Liquid Heaven!



#21 Pineapple, Apple & Guava Nectar

(garnished with strawberries)



Easy and fast to prepare, this is a really sweet and caloric juice, but tastes like heaven! I wouldn't add it to my daily diet, but will definitely indulge from time to time. It's important to know that the Guava Nectar is a canned juice and has sugar among its ingredients.




Juice #21
June 14, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl oz)        
Total Calories = 252, approximately (228 without the strawberries)
Calories per Cup = 126, approximately

Pineapple, Apple & Guava Nectar
(garnished with strawberries)

Ingredients
• 3 oz of Pineapple (skinless, ready to eat) (42 Cal)
• ½ Apple, small (1.76 oz without skin and seeds) (26 Cal)
• 1 can Guava Nectar (11.3 fl oz) (160 Cal)
• ½ cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• Optional: 2 large Strawberries (3 oz) (24.2 Cal)

How to Prepare It
1. Put the pieces of pineapple inside the cup of a small blender.
2. Remove the half apple's skin and seeds and put it together with the pineapple.
3. Add ½ cup of crushed ice (or 2 cubes) and the guava nectar.  
4. Blend everything very well, for at least 30 seconds.
5. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
6. Blend the juice again for at least 30 seconds.
7. Repeat steps 5 and 6 two or three times to make your juice really smooth.**
8. Optional: Wash the strawberries carefully and remove their green tops. Cut one strawberry in small pieces, add to the juice and stir it. Make a partial cut on the other strawberry and decorate the cup's rim (or simply let the strawberry float on the juice's foam). You can also cut the second strawberry in small pieces as in the last picture above.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: You can strain your juice, but it's not necessary.



Abacaxi, Maçã & Néctar de Goiaba

(guarnecido com morangos)



Fácil e rápido de preparar, este é um suco realmente doce e calórico, mas tem sabor de paraíso! Não o incluiria em minha dieta diária, mas não há dúvida de que irei me render de vez em quando. É importante saber que o néctar de goiaba usado nesta receita é um suco enlatado e contem açúcar entre seus ingredientes.

Suco No 21
14 de junho de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 252 aproximadamente (228 sem os morangos)
Calorias por xícara = 126 aproximadamente

Abacaxi, Maçã & Néctar de Goiaba
(guarnecido com morangos)

Ingredientes
• 85g de Abacaxi (sem casca e sem a parte do meio, pronto para comer) (42 Cal)
• ½ Maçã pequena (50g sem casca e sem sementes) (26 Cal)
• 1 lata de Nectar (ou suco) de Goiaba (335ml) (160 Cal)
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• Opcional: 2 Morangos grandes (86g) (24,2 Cal)

Como preparar
1. Coloque o abacaxi em pedaços dentro do copo de um liquidificador pequeno.
2. Remova a casca e as sementes da metade da maçã, corte-a em pedaços e coloque-os junto com o abacaxi.
3. Adicione ½ xícara de gelo triturado (ou 2 cubos) e o nectar de goiaba.  
4. Misture tudo muito bem, por pelo menos 30 segundos.
5. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel-toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo do liquidificador vigorosamente com as duas mãos.
6. Misture tudo muito bem, novamente, por pelo menos 30 segundos.
7. Repita os passos 5 e 6 duas ou três vezes para que o suco fique bem liso.**
8. Opcional: Lave os morangos cuidadosamente e remova seus topos verdes. Corte um dos morangos em pedaços pequenos, adicione-os ao suco, e mexa. Faça um corte parcial no outro morango e decore a borda do copo (ou simplesmente deixe o morango flutuar na espuma do suco). Você também pode cortar o segundo morango e colocar os pedaços sobre a espuma, como na última foto acima.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
**Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.

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