#15 Honeydew Melon, Apple & Strawberry
+ Orange Juice and Lemon Juice
I was short on ingredients, today, so I came up with a simple fruit-only juice. Just the right level of sweetness!
June 8, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)
Total Calories = 110, approximately
Calories per cup = 36.6, approximately
Calories per cup = 36.6, approximately
Honeydew Melon, Apple & Strawberry + Orange Juice and Lemon Juice
Ingredients
• 2-3 slices of Honeydew Melon (4.6 oz after removing skin and seeds) (46.8 Cal)
• ½ small Apple (2.7 oz before peeling and removing seeds) (40 Cal)
• 5 medium Strawberries (2.5 oz) (20 Cal)
• ¼ cup Orange Juice, bottled, 100% natural, with pulp (27.5 Cal)
• ¼ cup Orange Juice, bottled, 100% natural, with pulp (27.5 Cal)
• 1 tbsp Lemon Juice (3 Cal)
• ¼ cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• 1 cup of water
How to Prepare It
1. Wash the melon, remove its skin and seeds, cut it in small pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Add ¼ of crushed ice (or 1 cube) to the blender's cup.
3. Wash the apple carefully, cut it in half, remove skin and seeds, cut it in small pieces and add them to the blender's cup.
4. Wash the strawberries carefully, remove their green tops, cut the berries in smaller pieces and add them to the cup.
5. Wash the lemon, cut it in half, squeeze 1 tbsp of juice (no seeds) and add to the cup. (You can also use 100% juice, bottled, that is sold in the groceries’ produce department.)
4. Wash the strawberries carefully, remove their green tops, cut the berries in smaller pieces and add them to the cup.
5. Wash the lemon, cut it in half, squeeze 1 tbsp of juice (no seeds) and add to the cup. (You can also use 100% juice, bottled, that is sold in the groceries’ produce department.)
6. Add ½ cup of water.
7. Blend everything very well, for at least 1 minute.
8. Cover the lid of the blender’s cup with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the cup vigorously with both hands.
9. Repeat steps 7 and 8 for 2 or 3 times to make sure your juice will be smooth.
10. You may drink the juice as is or strain it, if you want to avoid any pulp and the strawberry seeds.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Melão Amarelo, Maçã & Morango
+ Suco de Laranja e Sumo de Limão
Estava em falta de ingredientes, hoje, então preparei um suco simples, só de frutas. Doçura na medida exata!
Suco No 15
8 de junho de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709 ml)
Calorias totais = 110, aproximadamente
Calorias por xícara = 36,6 aproximadamente
Calorias por xícara = 36,6 aproximadamente
Melão Amarelo, Maçã & Morango + Suco de Laranja e Sumo de Limão
Ingredientes
• 2-3 fatias de Melão Amarelo (130g após remover casca e sementes) (46,8 Cal)
• ½ Maçã pequena (77g antes de remover casca e sementes) (40 Cal)
• 5 Morangos de tamanho médio (71g) (20 Cal)
• ¼ xícara de Suco de Laranja engarrafado, 100% natural, com polpa (27,5 Cal)
• ¼ xícara de Suco de Laranja engarrafado, 100% natural, com polpa (27,5 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Siciliano (Amarelo) (3 Cal)
• ¼ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• 1 xícara de água
Como preparar
1. Lave bem o melão, remova casca e sementes, corte-o em pedaços pequenos e coloque-os no copo de um liquidificador pequeno.
2. Coloque ¼ xícara de gelo triturado (ou 1 cubo) no copo do liquidificador.
2. Coloque ¼ xícara de gelo triturado (ou 1 cubo) no copo do liquidificador.
3. Lave a maçã cuidadosamente, corte-a ao meio, remova casca e sementes, parta-a em pedaços pequenos e adicione-os ao conteúdo no liquidificador.
4. Lave os morangos com cuidado, remova seus topos verdes, parta os morangos em pedaços menores e coloque-os junto com o resto dos ingredientes.
5. Lave o limão amarelo, corte-o ao meio, esprema 1 colher de chá de sumo (sem sementes) e adicione o sumo ao resto dos ingredientes no liquidificador. (Você também pode usar sumo de limão engarrafado, 100% puro.)
4. Lave os morangos com cuidado, remova seus topos verdes, parta os morangos em pedaços menores e coloque-os junto com o resto dos ingredientes.
5. Lave o limão amarelo, corte-o ao meio, esprema 1 colher de chá de sumo (sem sementes) e adicione o sumo ao resto dos ingredientes no liquidificador. (Você também pode usar sumo de limão engarrafado, 100% puro.)
6. Adicione ½ xícara de água.
7. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
8. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo vigorosamente, com as duas mãos.
9. Repita os passos 7 e 8 duas ou três vezes.
10. Você pode beber seu suco assim como está, ou pode coá-lo, se quiser evitar polpa e sementes de morango.
*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
No comments:
Post a Comment
Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.