Thursday, December 3, 2015

#169  Tangerine, Spinach & Celery


The Tangerine Week, Recipe 5


Maybe a half cup of coconut water would bring this recipe to perfection. That's because the juice is a little bit more acid than I would kike it to be. In any case, it's still absolutely flavorful.




Juice #169
December 3, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 82.56 approximately
Calories per Cup = 41.28, approximately

Tangerine, Spinach & Celery

Ingredients
• 3 Tangerines, washed, peeled, separated in segments (4.97 oz) (75.26 Cal)
• 1 handful of Spinach leaves, washed (0.71 oz) (4.6 Cal)
• 1 piece of Celery stick, around 4" long (0.63 oz), washed, cut in small pieces (2.7 Cal)
• 8 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 2 cubes of ice in the bottom of the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) followed by the spinach, 2 cubes of ice (again), the celery, 2 cubes of ice (again) and ¼ cup of water, and blend everything for at least 30 seconds. 
2. Add the rest of the ingredients to the blended juice and mix everything again for another 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Bergamota, Espinafre & Aipo


Semana da Bergamota, Receita 5


Talvez meia xícara de água de coco tornaria esta receita perfeita. Isso porque o suco é um pouqinho mais amargo do que eu gostaria que fosse. Ainda assim, é absolutamente saboroso!

Suco No 169 
3 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 82,56 aproximadamente
Calorias por xícara = 41,28 aproximadamente

Bergamota, Espinafre & Aipo

Ingredientes 
• 3 Bergamotas, lavadas, descascadas, separadas em gomos (142g) (75,26 Cal)
• 1 punhado de folhas de Espinafre, lavadas  (20g) (4,6 Cal)
• 1 pedaço de talo de Aipo, cerca de 10 cm de comprimento (18g), lavado, cortado em pedaços pequenos (2,7 Cal)
• 8 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal), seguidos pelo espinafre, mais 2 cubos de gelo, o aipo, mais dois cubos de gelo e ¼ de xícara de água, bata por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes ao suco previamente misturado e bata tudo novamente por mais 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.

Wednesday, December 2, 2015

#168 Tangerine, Apple & Butternut Squash with Cinnamon

#168   Tangerine, Apple & Butternut Squash

with Cinnamon


The Tangerine Week, Recipe 4


If this tastes good to me (I'm not crazy about cinnamon), I image it must taste deliciously good for those who enjoy the flavor of cinnamon. Maybe you could try it and let me know what do you think?




Juice #168
December 2, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 100.46 approximately
Calories per Cup = 50.23, approximately

Tangerine, Apple & Butternut Squash
with Cinnamon

Ingredients
• 2 Tangerines, washed, peeled, separated in segments (4.51 oz) (67.84 Cal)
• ¼ Apple, red, washed, peeled, seeds removed, cut in small pieces (1.31 oz) (19.24 Cal)
• 1 small square of Butternut Squash, ready to eat, chopped (1.02 oz) (12.6 Cal) 
• 2 pinches of Cinnamon, powder (0.78 Cal) 
• 4 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything for at least 1 minute. For a best result, put 2 cubes of ice on the bottom of the blender's cup and the other 2 between the tangerine and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Bergamota, Maçã & Abóbora de Pescoço

com Canela


Semana da Bergamota, Receita 4


Se eu gostei deste suco, mesmo sem ser muito fã de canela, imagino que deva ser delicioso para aqueles que a apreciam. Que tal experimentar e me dizer o que você acha?

Suco No 168 
2 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 100,46 aproximadamente
Calorias por xícara = 50,23 aproximadamente

Bergamota, Maçã & Abóbora de Pescoço
com Canela

Ingredientes 
• 2 Bergamotas, lavadas, descascadas, separadas em gomos (128g) (67,84 Cal)
• ¼ Maçã vermelha, lavada, descascada, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (37g) (19,24 Cal)
• 1 quadrado pequeno de Abóbora de Pescoço, pronta para consumo, picada (28g oz) (12,6 Cal) 
• 2 pitadas de Canela em pó (0,78 Cal) 
• 3 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredients dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo do liquidificador e os outro 2 entre a bergamota e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.

Tuesday, December 1, 2015

#167  Tangerine & Strawberry

with Cream of Coconut


The Tangerine Week, Recipe 3


You don't need to give up some of your favorite fruit when its season comes to an end. Look at your grocery freezer aisles and you'll find all kinds of frozen fruit. They are freshly frozen, tasty, and you can have a varied stock of them without fearing that they will go bad.

For our recipe, today, I used frozen strawberries together with two tangerines and some cream of coconut. The result was simply delicious!




Juice #167
December 1st, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 164.51 approximately
Calories per Cup = 82.25, approximately

Tangerine & Strawberry
with Cream of Coconut

Ingredients
• 2 Tangerines, washed, peeled, separated in segments (4.23 oz) (64.13 Cal)
• ¾ cup of frozen Strawberries (50 Cal)
• 1 tbsp of Cream of Coconut (50.38 Cal) 
• 3 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything for at least 1 minute. For a best result, put the ice on the bottom of the blender's cup.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Bergamota & Morango

com Creme de Coco


Semana da Bergamota, Receita 3

Você não precisa desistir de suas frutas favoritas quando elas saem de estação. Dê uma olhada nos corredores de produtos congelados, em seu supermercado, e provavelmente encontrará uma série de frutas congeladas. Elas são congeladas quando frescas, são saborosas, e você pode comprar uma variedade delas sem se preocupar, pois não irão estragar.

Para nossa receita de hoje, usei morangos congelados com duas bergamotas e um pouco de creme de coco. Delicioso!

Suco No 166 
1º de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 164,51 aproximadamente
Calorias por xícara = 82,25 aproximadamente

Bergamota & Morango
com Creme de Coco

Ingredientes 
• 2 Bergamotas, lavadas, descascadas, separadas em gomos (121g) (64,13 Cal)
• ¾ xícara de Morangos congelados (50 Cal)
• 1 colher de sopa de Creme de Coco (50,38 Cal) 
• 3 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredients dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque o gelo no fundo do copo do liquidificador.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.