Sunday, February 14, 2016

Juice #240 - A-P-P (Apple, Peach, Pineapple) A little acid, but oh so smooth!



#240   Apple, Peach (yellow, frozen) & Pineapple


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We are starting a week without a theme. I have lots of different supplies in the fridge, and I want to use them before buying more. Among those, there's still some pineapple left from last week, so I'll be using it in a couple of this week's recipes.

Our first juice of the week came out a bit too acid for me, but the different flavors blend quite well. The texture is perfect, a bit thick and really smooth. If I had to change anything, I would just add some honey for extra sweetness.


Juice #240
February 14, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 132.88, approximately
Calories per Cup = 66.44, approximately





Apple, Peach (yellow, frozen) & Pineapple

Ingredients
• 1 Apple, red, small, washed, peeled, seeds removed, cut into small pieces (2.93 oz) (43.68 Cal)
• ¾ cup of Yellow Peach, frozen, cuto into small pieces (3.21 oz) (50 Cal)
• ½ cup of Pineapple, ready to eat, center removed, cut into small pieces (2.79 oz) (39.2 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put the ice between the apple and the pineapple, followed by the frozen peach.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice doesn't need to be strained.


Maçã, Pêssego (amarelo, congelado) & Abacaxi


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Estamos começando uma semana sem tema. A geladeira está cheia de ingredientes diversos, e quero usá-los antes de comprar mais. Entre esses ingredientes, existe uma sobra do abacaxi da semana passada, e irei usá-lo em umas duas ou três receitas desta semana.

Nosso primeiro suco da semana ficou um pouco ácido demais para o meu gosto, mas os sabores das frutas usadas combinaram muito bem. A textura é perfeita, espessa e verdadeiramente cremosa. Se tivesse que mudar algo, acrescentaria um pouco de mel para cortar a acidez.

Suco No 240
14 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 132,88 aproximadamente
Calorias por xícara = 66,44 aproximadamente




Maçã, Pêssego (amarelo, congelado) & Abacaxi

Ingredientes
• 1 Maçã vermelha, pequena, lavada, descascada, sementes removidas, picada (84g) (43,68 Cal)
• ¾ xícara de Pêssego amarelo congelado picado (140g) (50 Cal)
• ½ xícara de Abacaxi pronto para consumo, picado (80g) (39,2 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque o gelo entre a maçã e o abacaxi, seguidos pelo pêssego congelado.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.


Saturday, February 13, 2016

Juice #239 - Pineloupe (Pineapple and Cantaloupe) Another perfect one!



#239   Pineapple & Cantaloupe


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The Pineapple Week, Recipe 7

Ah, the pleasure of a perfect recipe! A double pleasure, actually: for finding it, and for drinking its fabulous result.

Cantaloupe has a very strong flavor and, because of that, is generally difficult to harmonize it with other ingredients. Pineapple's flavor, however, is strong enough to counterbalance it. You can taste both, but the combination is perfect.


Juice #239
February 13, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 98.38, approximately
Calories per Cup = 49.19, approximately





Pineapple & Cantaloupe

Ingredients
• 1 thick slice of Pineapple, ready to eat, center removed, cut into small pieces (3.39 oz) (47.04 Cal)
• 1 cup of Cantaloupe, ready to eat, cut into small pieces (5.33 oz) (51.34 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put the ice between the pineapple and the cantaloupe.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice doesn't need to be strained.


Abacaxi & Melão Cantaloupe


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Semana do Abacaxi, Receita 7

Ah, o prazer de uma receita perfeita! Prazer em dobro, na verdade: por encontrá-la e por beber o fabuloso resultado.

O melão Cantaloupe possui um sabor muito forte e, por esse motivo, é geralmente difícil de harmonizar com outros ingredientes. O sabor do abacaxi, no entanto, é forte o suficiente para contrabalançar. Você consegue perceber ambos os sabores, mas a combinação é perfeita.

Suco No 239
13 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 98,38 aproximadamente
Calorias por xícara = 49,19 aproximadamente




Abacaxi & Melão Cantaloupe

Ingredientes
• 1 fatia grossa de Abacaxi pronto para consumo, centro removido,  picado (96g) (47,04 Cal)
• 1 xícara de Melão Cantaloupe, pronto para consumo, picado (151g) (51,34 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque o gelo entre o abacaxi e o melão.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.


Friday, February 12, 2016

Juice #238 - Velvety (Pineapple, Honeydew Melon, Apple, Strawberry) - Perfect texture!



#238   Pineapple, Honeydew Melon, Apple & Strawberry


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The Pineapple Week, Recipe 6

Mostly pineapple and apple flavor. You taste both, but with some extra, unidentifiable flavor added by their combination with the other ingredients. The melon and apple neutralize the acidity of the pineapple and strawberries, leaving just a hint of it. The consistency is perfect: not too thick, not too thin, and absolutely smooth.



Juice #238
February 12, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 173.91, approximately
Calories per Cup = 86.96, approximately





Pineapple, Honeydew Melon, Apple & Strawberry

Ingredients
• ½ cup of Pineapple, ready to eat, cut into small pieces (3.21 oz) (44.59 Cal)
• ½ cup of Honeydew Melon, ready to eat, cut into small pieces (3 oz) (30.6 Cal)
• ½ Apple, red, washed, peeled, seeds removed, cut into small pieces (2.29 oz) (34.32 Cal)
• 6 Strawberries, frozen (¼ cup, 1.38 oz) (14.4 Cal)
• ½ cup of the juice left on the bottom of the container where the pineapple is stored (50 Cal)*
• 2 cubes of Ice**
• ½ cup of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 1 cube of ice after the pineapple, 1 after the melon, and the frozen strawberries after the apple.

*Note 1: I couldn'f find information on the Internet about the number of calories in the water/juice that drains from the pineapple when stored in a container. I used a number that I thought might be reasonable.
**Note 2: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 3: This juice doesn't need to be strained.


Abacaxi, Melão Amarelo, Maçã & Morango


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Semana do Abacaxi, Receita 6

Os sabores que se destacam são os do abacaxi e da maçã. Você percebe os dois, mas com um sabor extra, não identificável, adicionado pela combinação de todos os sabores juntos. O melão e a maçã neutralizam a acidez do abacaxi e dos morangos, deixando apenas um vestígio. A consistência é perfeita: não muito grossa, não muito fina, e absolutamente cremosa.

Suco No 238
12 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 173,91 aproximadamente
Calorias por xícara = 86,96 aproximadamente



Abacaxi, Melão Amarelo, Maçã & Morango

Ingredientes
• ½ xícara de Abacaxi pronto para consumo, picado (91g) (44,59 Cal)
• ½ xícara de Melão Amarelo, pronta para consumo, picado (85g) (30,6 Cal)
• ½ Maçã vermelha, lavada, descascada, sementes removidas, picada (66g) (34,32 Cal)
• 6 Morangos congelados (¼ xícara, 40g) (14,4 Cal)
• ½ xícara do suco depositado no fundo do recipiente onde o abacaxi é guardado (50 Cal)*
• 2 cubos de Gelo**
• ½ xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque 1 cubo de gelo após o abacaxi, 1 após o melão, e os morangos congelados após a maçã.

*Observação 1: Não consegui encontrar, na Internet, o número de calorias contidas na água (ou suco) contida no fundo do recipiente onde o abacaxi é guardado. Usei uma quantidade que me pareceu razoável.
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 3: Este suco não precisa ser coado.