Thursday, November 19, 2015

#155  Kale & Pumpkin

with Pineapple


Low Calories

Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin


Pineapple is one of those ingredients that seems to be made to use in juices and smoothies. I haven't created a single recipe with pineapple, so far, that hasn't resulted in a tasty juice. Granted, naturally, that you like pineapples.




Juice #155
November 19, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 69.5 approximately
Calories per Cup = 34.75, approximately

Kale & Pumpkin
with Pineapple

Ingredients
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (0.70 oz) (9.8 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.11 oz) (15.6 Cal)
• 1 thick slice of Pineapple, ready to eat (3.17 oz) (44.1 Cal)
• 6 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 3 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp. If you don't want pulp, you should strain it. 



Couve & Abóbora

com Abacaxi


Baixo em Calorias

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Abacaxi é um daqueles ingredientes que parece ter sido feito para ser usado em sucos e vitaminas. Ainda não preparei uma receita sequer com abacaxi que não tenha resultado num suco saboroso. Isso, naturalmente, se você gosta de abacaxi.

Suco No 155 
19 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 69,5 aproximadamente
Calorias por xícara = 34,75 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Abacaxi

Ingredientes 
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, picada (20g) (9,8 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (60g) (15,6 Cal)
• 1 fatia grossa de Abacaxi, pronto para consumo (90g) (44,1 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 3 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui um pouco de polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.

Wednesday, November 18, 2015

#154  Kale & Pumpkin

with Cucumber and Ginger


Amazingly low calories!


Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin



This juice is perfect for those who enjoy a bit of tartness and a grassy flavor. It's perfect, also, for those who are looking for a healthy beverage with very low calories.




Juice #154
November 18, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 39.41 approximately
Calories per Cup = 19.7, approximately

Kale & Pumpkin
with Cucumber & Ginger

Ingredients
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (0.70 oz) (9.8 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.11 oz) (15.6 Cal)
• 1/3 Cucumber, washed, peeled, cut in small pieces (3.88 oz) (13.2 Cal)
• 1 small slice of Ginger, washed, peeled, chopped (0.03 oz) (0.81 Cal)
• 6 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 3 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp. If you don't want pulp, you should strain it. 



Couve & Abóbora

com Pepino e Gengibre

Incrivelmente baixo em calorias!

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Este suco é perfeito para aqueles que gostam de um certo amargor e um sabor bem "verde". É perfeito, também, para os que estão procurando por uma bebida saudável com calorias baixíssimas.

Suco No 154 
18 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 39,41 aproximadamente
Calorias por xícara = 19,7 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Pepino e Gengibre

Ingredientes 
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, picada (20g) (9,8 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (60g) (15,6 Cal)
• 1/3 de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (110g) (13,2 Cal)
• 1 fatia pequena de Gengibre, lavado, descascado, picado (1g) (0.81 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 3 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui um pouco de polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.

Tuesday, November 17, 2015

#153   Kale & Pumpkin

with Tomato and Vinegar


Very low calories!


Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin


Tomato is the second variation for the Kale & Pumpkin series, with a touch of vinegar to boost the flavor. Being a huge fan of tomatoes as a juice ingredient, I expected a better result than I got. For some reason, the kale I've been using for this series seems to be tarter than all the previous ones I've used so far. Still, the juice is not bad at all, and is certainly quite healthy and low in calories.




Juice #153
November 17, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 56.25 approximately
Calories per Cup = 28.12, approximately

Kale & Pumpkin
with Tomato and Vinegar

Ingredients
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (1.23 oz) (17.15 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.11 oz) (15.6 Cal)
• 1 Tomato, medium size, washed, cut in small pieces (4.40 oz) (22.5 Cal)
• 1 tsp of Red Wine Vinegar (1 Cal)
• 1 pinch of Salt
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 2 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp. If you don't want pulp, you should strain it. 



Couve & Abóbora

com Tomate e Vinagre

Baixíssimo em calorias!

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Tomate é a segunda variação da série Couve & Abóbora, com um toque de vinagre para realçar o sabor. Gosto demais de tomate como ingrediente para sucos, por isso esperava um melhor resultado do que obtive. Por alguma razão, a couve que venho utilizando nesta nova série parece ser mais amarga do que todas as que utilizei anteriormente. Ainda assim, o suco está longe de ser ruim e, certamente, é super saudável e baixo em calorias.

Suco No 153 
17 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 56,25 aproximadamente
Calorias por xícara = 28,12 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Tomate e Vinagre

Ingredientes 
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, picada (35g) (17,15 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (60g) (15,6 Cal)
• 1 Tomate de tamanho médio, lavado, cortado em pedaços (125g) (22,5 Cal)
• 1 colher de chá de Vinagre de Vinho Tinto (1 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 2 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui bastante polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.