Monday, September 7, 2015

#100     Strawberry & Vanilla Frozen Yogurt

with Guava Nectar

(Smoothie)


You DON'T want to miss this one. Serious!



So we reached our 100th recipe. This means that a third of the way towards justifying the name of this blog has been already walked!

After the bitterness of yesterday, I decide to celebrate this mark with something really sweet and heavenly delicious. I wasn't so sure, however, about how delicious it would actually be, and that's because I used another ingredient that I had never tried before: frozen yogurt.

Today's challenge was a big one for me. I just can't eat yogurt. I feel bad saying this, but it causes me some repugnance (as well as milk). Because of that, I had never tried frozen yogurt. To my surprise (again), it didn't cause me that same bad feeling.

The final result was still more surprising: I couldn't tell any difference from this smoothie to the ones I make with vanilla ice cream. Actually, the only difference was that this one was MORE DELICIOUS than ever, and that's because I added some guava nectar to it.




Juice #100
September 7, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 255.25 approximately
Calories per Cup = 127.62, approximately

Strawberry & Vanilla Frozen Yogurt
with Guava Nectar

Ingredients
• 5.19 oz of Strawberries, washed, green tops removed, cut in pieces (48.51 Cal)
• ½ cup of Vanilla Frozen Yogurt (150 Cal)
• 1 cup of Guava Nectar, canned (56.74)

How to Prepare It
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute.



Morango & Frozen Iogurte de Baunilha

com Néctar de Goiaba

(Vitamina)


Esta, você não pode perder. Sério!



E eis que chegamos à centésima receita. Isso significa que um terço do caminho em direção a justificar o nome do blog já foi percorrido!

Após o amargor de ontem, resolvi celebrar essa marca com algo realmente doce e divinamente delicioso. Não estava tão certa, no entanto, quanto a ser realmente delicioso, uma vez que utilizei outro ingrediente que nunca havia provado antes: iogurte congelado, ou sorvete de iogurte, ou frozen iogurte.

O desafio de hoje foi grande para mim. Simplesmente não consigo comer iogurte. Não me sinto bem dizendo isto, mas o iogurte me causa repugnância (assim como o leite). Em consequência disso, nunca havia experimentado sorvete de iogurte. Para minha surpresa (uma vez mais), não me repugnou.

O resultado final foi ainda mais surpreendente: não me foi possível encontrar a mínima diferença entre a vitamina de hoje e as que preparo com sorvete de baunilha. Para ser mesmo sincera, a única diferença é que esta de hoje ficou MAIS DELICIOSA do que nunca, e isso porque adicionei um pouco de néctar de goiaba.

Suco No 100
7 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 255,25 aproximadamente
Calorias por xícara = 127,62 aproximadamente

Morango & Frozen Iogurte de Baunilha
com Néctar de Goiaba

Ingredientes
• 147g de Morangos, lavados, topos verdes removidos, cortados em pedaços (48,51 Cal)
• ½ xícara de Frozen Iogurte sabor Baunilha (150 Cal)
• 1 xícara de Néctar de Goiaba em lata (56.74)

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto.



Sunday, September 6, 2015


Celebrating 5,000 Visits

from 96 countries all over the world




Celebrando 5.000 Visitas

de 96 países ao redor do mundo



#99     Brussels Sprouts, Cucumber & Celery

(Read on this post, also: The Straw Strategy)




You can find more information about the nutritional benefits of Brussel Sprouts by searching online. Here is just one of the articles you'll find: The World's Healthiest Foods: Brussels sprouts

The Straw Strategy
This juice is a bit too bitter for my taste, but it's definitely healthy, so I decide to go ahead and drank it all. I used a little trick, however, that I learned from somebody on Facebook: I drank it with a straw. Amazing! Next time you have something you need to drink but it's not exactly perfect for your taste, try to use a straw. At least for bitterness, it worked like a charm!



Juice #99
September 6, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 125.03 approximately
Calories per Cup = 72.51, approximately

Brussels Sprouts, Cucumber & Celery

Ingredients
• 7 Brussels Sprouts (7.94 oz), washed, cleaned, cut in small pieces (96.75 Cal)
• 2.82 oz of Cucumber, washed, peeled, white skin removed, cut in small pieces (9.6 Cal)
• Small piece of Celery (0.25 oz), washed, chopped (1.05 Cal)
• 2 Green Olives (10 Cal)
• 0.35 oz of Sweet Onion, peeled, washed, chopped (3.2 Cal)
• 0.4 oz of Garlic Paste (1.43 Cal)
• 1 tbsp of Red Wine Vinegar (3 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It
1. Put the Brussels sprouts inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender), and top it with 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything very well for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.







Couve de Bruxelas, Pepino & Aipo

(Leia nesta postagem, também: A Estratégia do Canudo)



Você pode encontrar inúmeros arquivos na Internet sobre as qualidades nutritivas das couves de Bruxelas. Este é apenas um deles: Os Alimentos Mais Saudáveis do Mundo - Couve de Bruxelas

A Estratégia do Canudo
Este suco é um pouco amargo demais para o meu gosto, mas bebi até o final, pois é decididamente saudável. Usei um pequeno truque, porém, que aprendi de alguém que postou no Facebook: bebi com canudo. Incrível! Da próxima vez que você precise beber algo que não seja tão saboroso quanto gostaria, tente usar um canudo. Para o amargor, ao menos, funcionou como um pequeno milagre!


Suco No 98
6 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 125,03 aproximadamente
Calorias por xícara = 72,51 aproximadamente

Couve de Bruxelas, Pepino & Aipo

Ingredientes
• 7 Couves de Bruxelas (225g), lavadas, limpas, cortadas em pedaços pequenos (96,75 Cal)
• 80g de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (9,6 Cal)
• Pedaço pequeno (7g) de Aipo, lavado, picado (1,05 Cal)
• 2 Azeitonas Verdes (10 Cal)
• 10g de Cebola Amarela, descascada, lavada, picada (3,2 Cal)
• 1g de Pasta de Alho (1,43 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque as couves de Bruxelas dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) com 2 cubos de gelo por cima.
2. Acrescente o restante dos ingredientes e bata tudo por cerca de 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.