Sunday, August 9, 2015

#71 Cucumber & Watermelon


with a hint of Ginger and slices of Lime



I always wanted to try to mix cucumber and watermelon. That's because I always thought they had the same kind of flavor (though one being sweet and the other not) and the same lightness (both very watery).

Today I finally did it. I was actually expecting just a slightly different kind of watermelon juice, since watermelon is one of those fruits with a very dominant flavor when mixed with others. I was pleasantly surprised, however, to find that they blended amazingly well, both preserving their flavors in a very balanced way.

After trying just the two mixed together, I decided to boost the freshness and lightness of the juice by adding a hint of ginger, more water and some slices of lime just floating on the mixture. It was the perfect final touch!

This juice is so light, so fresh and so fantastically low in calories that you can prepare a large amount and enjoy it throughout the day. That's what I did.




Juice #71
August 9, 2015
This recipe makes 4 cups (32 fl.oz.)
Total Calories = 69.7, approximately
Calories per Cup = 17.42, approximately


Cucumber and Watermelon
with a hint of Ginger and slices of Lime

Ingredients
• ½ Cucumber, washed, peeled, cut in pieces (5.64 oz) (19.2 Cal)
• 4.48 oz Watermelon, washed, peeled, cut in pieces (38 Cal)
• 0.03 oz Ginger, washed, peeled (3,14 oz) (0.81 Cal)
• 1 Lime, washed, tips removed, sliced (11.7 Cal)
• 11 cubes of Ice
• 3 cups of Water

How to Prepare It
1. Put the cucumber, the watermelon, 1 cube of ice* and 1 cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix them well for at least 1 minute.
2. Pour the juice inside a large glass container (like a pitcher).
3. Put the rest of the ice (10 cubes), the ginger and 2 cups of water inside the blender's cup and mix it very well, until the ice is crushed and mixed with the water.
4. Add this mixture to the rest of the juice, stir and enjoy it!

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.


Pepino & Melancia


com um toque de Ginger e fatias de Limão Taiti 


Sempre tive a curiosidade de misturar pepino com melancia para ver no que dava. Isso porque sempre achei que os dois possuem o mesmo tipo de sabor (ainda que um seja doce e o outro não) e a mesma leveza (os dois contendo muita água).

Hoje finalmente experimentei. Na verdade, estava esperando por um suco de melancia levemente alterado, uma vez que a melancia é uma daquelas frutas com sabor dominante quando misturadas com outros ingredientes. Foi uma surpresa agradável, no entanto, descobrir que os dois formam uma combinação perfeita, ambos preservando seus sabores de forma muito equilibrada.

Após experimentar o suco resultante da mistura dos dois, apenas, decidi torná-lo ainda mais refrescante e leve com a adição de um toque de ginger, mais água e algumas fatias flutuantes de limão Taiti. Foi o toque final perfeito!

Este suco é tão leve, tão refrescante e tão fantasticamente baixo em calorias, que você pode preparar uma quantidade maior e desfrutá-lo no decorrer do dia. Foi o que fiz.



Suco No 71 
9 de agosto de 2015
Esta receita faz 4 xícaras (946ml)
Calorias totais = 69,7 aproximadamente
Calorias por xícara = 17.42 aproximadamente 


Pepino & Melancia
com um toque de Ginger e fatias de Limão Taiti


Ingredientes
• ½ Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços (160g) (19,2 Cal)
• 127g de Melancia, lavada, descascada, cortada em pedaços (38 Cal)
• 1g de Ginger, lavado, descascado (0,81 Cal)
• 1 Limão Taiti, lavado, extremidades removidas, cortado em fatias (89g) (11,7 Cal)
• 11 cubos de Gelo
• 3 xícaras de Água


Como preparar

1. Coloque o pepino, a melancia, 1 cubo de gelo* e 1 xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de porção individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata bem por pelo menos 1 minuto.
2. Derrame o suco numa jarra de vidro.
3. Coloque o resto do gelo (10 cubos), o ginger e 2 xícaras de água dentro do liquidificador e bata bem, até que o gelo triture e se misture com a água.
4. Adicione esta mistura ao resto do suco, mexa, e delicie-se!


*Observação:
O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.