Friday, August 28, 2015

#90     Everything that Fits (2)


I had so many ingredients still in the fridge that I was not able to use for the recipe yesterday, that today I decided to prepare a second "Everything that Fits". This one is very different from the yesterday's, though, and it's much less caloric. It has only vegetables as ingredients and some condiments, including salt (or No Salt, which has no Sodium). It tastes like a wonderful salad! 

I can't deny that I have a real crush on salad-like juices. They are SO delicious!






Juice #90
August 28, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl.oz.)
Total Calories = 63.14, approximately
Calories per Cup = 21, approximately

Everything that Fits (2)

Ingredients
• 0.78 oz of Lettuce (Hearts of Romaine), washed, cut in pieces (3.96 cal)
• 0.53 oz of Carrots, washed, peeled, cut in pieces (6.15 Cal)
• 1.31 oz of Cucumber, washed, peeled, cut in pieces (4.44 Cal)
• 0.53 oz of Beets, washed, peeled, cut in pieces (6.45 Cal)
• 0.56 oz of Onion (Sweet), washed, peeled, chopped (5.12 Cal)
• 0.53 oz of Micro Greens, ready to eat (3 Cal)
• 1 leaf of Mint (fresh), washed (1 Cal)
• 0.74 oz of Eggplant, washed, peeled, cut in pieces (4.8 Cal)
• 0.56 oz of Green Beans, washed, tips removed, cut in pieces (4.96 Cal)
• 1.05 oz of Tomato, washed, cut in pieces (5.4 Cal)
• 0.07 oz of Garlic Paste (2.86 Cal)
• 1 tbsp of Lemon Juice, bottled, 100% natural (3 Cal)
• ¼ cup of Red Wine Vinegar (12 Cal)
• 2 pinches of No Salt (salt without Sodium)
• 3 cubes of Ice*
• 1 cup of Crushed Ice**
• 2 cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the lettuce, carrots, cucumber and beets inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and top it with 1 cube of ice.
2. Add the onion, micro greens, mint and eggplant to the cup and top it with another cube of ice.
3. Add the green beans, tomato, garlic paste, lemon juice, vinegar and salt and top it with the last cube of ice.
4. Add 1 cup of water and blend everything very well for at least 1 minute.
5. Pour the juice into a large, 24-oz cup, add the crushed ice and 1 cup of water and stir it.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
**Note 2: You can use a few ice cubes instead.
Note 3: You can strain the juice, but it's not necessary.


Tudo que couber (2)


Ainda havia tantos ingredientes na geladeira que eu não pude utilizar na receita de ontem, que, hoje, recebi preparar mais um "Tudo que couber". Este, no entanto, é muito diferente do de ontem e tem valor calórico muito mais baixo. Tem apenas vegetais como ingredientes e alguns temperos, incluindo sal (sem Sódio). É como comer uma salada maravilhosa!

Não posso negar que tenho uma queda grande por sucos que se assemelham a saladas. São TÃO deliciosos!

Suco No 90 
28 de agosto de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 63,14 aproximadamente
Calorias por xícara = 21 aproximadamente

Tudo que couber (2)

Ingredientes 
• 22g de Alface (Romana, folhas centrais), lavada e cortada em pedaços (3,96 cal)
• 15g de Cenoura, lavada, raspada, cortada em pedaços (6,15 Cal)
• 37g de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços (4,44 Cal)
• 15g de Beterraba, lavada, descascada, cortada em pedaços (6,45 Cal)
• 16g de Cebola, descascada, lavada, cortada em pedaços (5,12 Cal)
• 15g de Micro Greens, prontos para consumo (3 Cal)
• 1 folha de Hortelã fresca, lavada (1 Cal)
• 20g de Berinjela, lavada, descascada, cortada em pedaços (4,8 Cal)
• 16g de Vagem, lavada, pontas removidas, cortada em pedaços (4,96 Cal)
• 30g de Tomate, lavado, cortado em pedaços (5,4 Cal)
• 2g de Pasta de Alho (2.86 Cal)
• 1 colher de sopa de Suco de Limão Amarelo engarrafado, 100% natural (3 Cal)
• ¼ xícara de Vinagre de Vinho Tinto (12 Cal)
• 2 pitadas de Sal sem Sódio
• 3 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Gelo Triturado**
• 2 xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque a alface, a cenoura, o pepino e a beterraba dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e um cubo de gelo em cima.
2. Adicione a cebola, os micro greens, a hortelã e a berinjela ao copo e acrescente outro cubo de gelo.
3. Adicione a vagem, o tomate, a pasta de alho, o suco de limão, o vinagre, o sal e o último cubo de gelo.
4. Adicione 1 xícara de água e bata tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
5. Derrame o suco num copo bem grande e coloque o gelo triturado, mais 1 copo de água e mexa.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
**Observação 2: Use cubos de gelo, se preferir.
Observação 3: Você pode coar o suco, mas não é necessário.



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