Friday, August 21, 2015

#83    Cantaloupe, Pineapple & Papaya


This is the final volume of the "Papaya Saga" (at least for now), since today I used the last piece I had left of it. And, again, this is a juice that even I enjoyed (regardless not liking Papaya, as I repeatedly affirmed in the past few posts). The pineapple, as well as some extra ice, provided extra freshness. I added more water than I generally do, also, because I wanted a very light juice. Delicious!




Juice #83 
August 21, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl.oz.)
Total Calories = 120.6, approximately
Calories per Cup = 40.2, approximately

Cantaloupe, Pineapple & Papaya

Ingredients
• 4.44 oz of Cantaloupe, washed, peeled, cut in pieces (42.8 Cal)
• 3.49 oz of Pineapple, washed, peeled, cut in pieces (49 Cal)
• 2.33 oz of Papaya, washed, peeled, cut in pieces (55 Cal)
• 7 cubes of Ice*
• 1½ cup of Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients (except for 5 cubes of ice and ½ cup of water) inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything well for at least 1 minute.
2. Pour about ¾ of the juice into a large, 24-oz glass (leave the rest inside the blender's cup).
3. Add 5 cubes of ice and ½ cup of water to the juice left inside the blender's cup and blend it well, to crush the ice.
4. Pour the new mixture into the glass with the juice and stir it.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. I also added some extra ice for coolness. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.


Melão Cantaloupe, Abacaxi & Mamão Papaia

Este é o volume final da "Saga do Mamão Papaia" (ao menos por agora), já que hoje usei o último pedaço que restava. E, novamente, este é um suco que até mesmo eu apreciei, apesar de não gostar de mamão (como afirmei repetidamente nas últimas postagens). O abacaxi adicionou um sabor extra-refrescante, assim como alguns cubos de gelo a mais. Coloquei mais água do que o normal, também, pois queria um suco bem leve. Delicioso!

Suco No 83 
21 de agosto de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 120,6 aproximadamente
Calorias por xícara = 40,2 aproximadamente

Melão Cantaloupe, Abacaxi & Mamão Papaia

Ingredientes 
• 126g de Melão Cantaloupe, lavado, descascado, cortado em pedaços (42.8 Cal)
• 100g de Abacaxi, lavado, descascado, cortado em pedaços (49 Cal)
• 67g de Mamão Papaia, lavado, descascado, cortado em pedaços (55 Cal)
• 7 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes (exceto 5 cubos de gelo e ½ xícara de água) dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
2. Derrame cerca de  ¾ do suco num copo grande (deixe o restante dentro do copo do liquidificador).
3. Adicione 5 cubos de gelo e ½ xícara de água ao suco no liquidificador e bata bem para triturar o gelo.
4. Derrame essa mistura dentro do copo com o suco e mexa.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. Também adicionei alguns cubos de gelo a mais, para ficar mais refrescante
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.