Saturday, August 8, 2015

#70     Pineapple, Kale & Banana

with Coconut Water


The other day I was telling you about how bananas have a very dominant flavor. Today I decided to try a very low proportion of banana (compared to the amount of the other ingredients). I wanted some sweetness to neutralize the acidity of the pineapple, but I still wanted a dominance of the pineapple flavor. Conclusion: you shouldn't use banana to add sweetness only. It WILL add, also, a strong flavor, even if used in a small proportion.

That said, the juice came out absolutely delicious (for those who like bananas), sweet and low in calories!




Juice #70 
August 8, 2015
This recipe makes 3½ cups (28 fl.oz.)
Total Calories = 162.58, approximately
Calories per Cup = 46.45, approximately

Pineapple, Kale & Banana with Coconut Water  

Ingredients
• 7.9 oz Pineapple, washed, peeled, cut in pieces (110.6 Cal)
• 0.74 oz Banana, washed, peeled, cut in pieces (18.7 Cal)
• 0.78 oz Kale, washed, spine removed, torn into small pieces (10.78 Cal)
• ½ cup Coconut Water (22.5 Cal)
• 1 cube of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients (except for 1 cup of water) inside the cup of a small blender (or the single serving cup of a regular blender) and mix everything well, for around 1 minute.
2. Pour the juice in a large (28 fl oz) glass, add 1 cup of water and stir it. Add ice cubes for a cooler drink.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Abacaxi, Couve & Banana

com Água de Coco 


Outro dia estava falando a vocês sobre como a banana possui um sabor dominante. Hoje decidi tentar uma proporção bem baixa daquela fruta em relação aos outros ingredientes. Queria um pouco do doce da banana para neutralizar a acidez do abacaxi, mas também queria que abacaxi fosse o sabor dominante do suco. Conclusão: não é recomendável usar banana para adicionar doçura, apenas. Ela VAI adicionar, também, um forte sabor, mesmo se usada em uma pequena proporção.

Isso dito, o suco ficou absolutamente delicioso (para os que gostam de banana), doce e baixo em calorias!

Suco No 70 
8 de agosto de 2015
Esta receita faz 3½ xícaras (828ml)
Calorias totais = 162,58 aproximadamente
Calorias por xícara = 46,45 aproximadamente

Abacaxi, Couve & Banana com Água de Coco

Ingredientes 
• 224 g de Abacaxi, lavado, descascado, cortado em pedaços (110.6 Cal)
• 21g  de Banana, lavada, descascada, cortada em pedaços  (18.7 Cal)
• 22g de Couve, lavada, talo removido, rasgada em pedaços pequenos (10,78 Cal)
• ½ xícara de Água de Coco (22.5 Cal)
• 1 cubo de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes (exceto por 1 xícara de água) dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de porção individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata bem, por pelo menos 1 minuto.
2. Derrame o suco num copo bem grande (800ml), adicione 1 xícara de água e mexa. Adicione cubos de gelo para uma bebida mais refrescante.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.