About Us



300 Juices and Counting is not just one more recipe blog. It is, actually, a Laboratory where each recipe is created from scratch and has never been tried before (by me). I don't look for recipes online or in books. I just create them myself.


First, I decide which basic ingredient I will use and check the blog for all the recipes with that ingredient so that I don’t create a repetition. Next, I decide what other ingredients I’ll mix with the main one in order to create a harmonic balance. I then prepare the beverage and write down the amount of every ingredient I use. I take a picture for the blog and, only then, I try the juice (or smoothie, soup, cocktail) and find what it tastes like. I write down my impressions and proceed to the publication.

My observations are absolutely honest. If a recipe comes up really bad, I will still publish it and tell you what I think may have gone wrong. I hope that in doing so I will help you to avoid experimenting with that same bad combination. I'm really glad to inform you, however, that I had no more than a couple of those mishappenings since the beginning of this blog almost a year ago.

The short-time goal is to bring a new recipe every day of the year, as long as I have access to a blender and other necessary supplies, until we get to three hundred. It’s not my intention, however, to stop when I reach that number (that’s the “counting” part in the title). 

The real, long-time goal is to test every basic ingredient with a wide variety of combinations in order to find those PERFECT, five-star recipes (which I have plans to transform into a book).

By the way, I am very rigorous when I rate my recipes. If you see a five-star recipe, you may be sure that it is more than delicious: it is perfect.

Here is the code for my rating system:











You can rate the recipes yourself, and I will actually appreciate a lot if you do it. At the end of each posting, you'll find the stars for you to rate it. You'll find also space to leave your comments, impressions and suggestions. Feedback is always welcome, and I'll be more than happy to try a recipe at your request.

I hope you will follow me on this exciting juicy journey for a long and enjoyable time!






300 Juices and Counting não é apenas mais um blog de receitas. É, na verdade, um Laboratório onde cada receita é criada do zero sem que eu as tenha experimentado antes. Minhas receitas não são buscadas na Internet ou em livros; são todas criadas por mim.

Primeiro, decido qual ingrediente básico usarei e procuro no blog todas as receitas com aquele ingrediente afim de evitar repetições. A seguir, decido quais outros ingredientes vou misturar com o básico para criar um sabor equilibrado. Preparo a bebida, anotando a quantidade de cada ingrediente usado. Fotografo, para o blog, e, somente então, provo o suco (ou vitamina, sopa, coquetel) e descubro o resultado. Anoto minhas impressões e procedo à publicação.

Minhas anotações são absolutamente honestas. Se uma receita resulta intragável, o fato não é ocultado. Publico minhas impressões ainda assim, para evitar que você acidentalmente venha a experimentar a mesma combinação de ingredientes. É com satisfação, porém, que informo ser esse um caso raro que aconteceu não mais de duas ou três vezes desde o início deste blog há quase um ano.

O objetivo a curto prazo é trazer uma receita nova a cada dia do ano, desde que eu tenha acesso a um liquidificador e demais materiais e ingredientes necessários, até chegar a trezentas receitas. Não tenho a intenção, porém, de parar quando atingir aquele número (daí a parte “counting” do título).

O objetivo real, a longo-prazo, é testar cada ingrediente básico com uma variedade considerável de combinações a fim de encontrar aquelas receitas PERFEITAS, cinco estrelas (as quais, quando em número razoável, pretendo transformar num livro).

A propóstio, sou muito rigorosa quando avalio minhas receitas. Se você se deparar com uma receita cinco-estrelas, esteja certo de que é mais do que deliciosa: é perfeita.

Aqui está o código que uso para avaliação:











Você pode avaliar as receitas também, e eu ficarei muito grata se o fizer. Ao final de cada postagem, você encontrará as estrelas e poderá atribuir a quantidade que achar justa. Você também encontrará espaço para comentários e sugestões. Feedback é sempre benvindo, e ficarei muito feliz em experimentar um receita a seu pedido.

Espero que você me acompanhe nesta jornada suculenta por um longo e agradável tempo!



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