Monday, November 30, 2015

#166  Tangerine, Kale & Mango


The Tangerine Week, Recipe 2

A nutritious green juice with a dominance of tangerine flavor.




Juice #166
November 30, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 111.71 approximately
Calories per Cup = 55.85, approximately

Tangerine, Kale & Mango

Ingredients
• 2 Tangerines, washed, peeled, separated in segments (4.41 oz) (66.78 Cal)
• 1 leaf of Kale, washed, spine removed, torn into small pieces (0.60 oz) (8.33 Cal)
• ¼ Mango, washed, peeled, cut in small pieces (2.15 oz) (36.6 Cal)
• 6 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 3 cubes of ice, the kale and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend it for at least 30 seconds. 
2. Add the rest of the ingredients to the blender's cup and blend everything again for another 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Bergamota, Couve & Manga


Semana da Bergamota, Receita 2


Um nutritivo suco verde com predominância do sabor de bergamota.

Suco No 166 
30 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 111,71 aproximadamente
Calorias por xícara = 55,85 aproximadamente

Bergamota & Abacate

Ingredientes 
• 2 Bergamotas, lavadas, descascadas, separadas em gomos (126g) (66,78 Cal)
• 1 folha de Couve, lavada, talo removido, rasgada em pedaços pequenos (17g) (8,33 Cal)

• ¼ de Manga, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (61g) (36,6 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 3 cubos de gelo, a couve e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes ao copo do liquidificador e bata tudo novamente por mais 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.



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