Saturday, November 21, 2015

#157  Kale & Pumpkin

with Raspberries and a touch of Cinnamon


Very Low calories

Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin


Our last variation for the series Kale & Pumpkin turned out to be one more weirdly brown-colored juice. But wait, don't run away yet. It's true that it has an odd earthy flavor, also, but it's not bad, actually. I believe that a little bit more of cinnamon might have done the job, so if you try it, you may want to double (probably) it's amount.




Juice #157
November 21, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 52.71 approximately
Calories per Cup = 26.35, approximately

Kale & Pumpkin
with Raspberries and a touch of Cinnamon

Ingredients
• 1 leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (0.42 oz) (5.88 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.40 oz) (17.68 Cal)
• ½ cup of Raspberries, frozen (1.94 oz) (29.15 Cal)
• 1 pinch of powder Cinnamon (0 Cal)
• 6 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 3 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has very little pulp. You can strain it, but it's not necessary. 



Couve & Abóbora

com Framboesas e um toque de Canela


Baixíssimo em calorias

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Nossa última variação da série Couve & Abóbora resultou em mais um suco de cor estranhamente marrom. Mas espere, não saia correndo ainda. É verdade que o gosto é um pouco estranho, também, meio de terra, mas não é ruim. Acredito que um pouco mais de canela teria incrementado significantemente o sabor. Sugiro, portanto, que você dobre (provavelmente) a quantidade de canela se quiser experimentar esta receita.

Suco No 157 
21 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 52,71 aproximadamente
Calorias por xícara = 26,35 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Framboesas e um toque de Canela

Ingredientes 
• 1 folha de Couve, lavada, talo removido, picada (12g) (5,88 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (68g) (17,68 Cal)
• ½ xícara de Framboesas congeladas (55 oz) (29,15 Cal)
• 1 pitada de Canela em pó (0 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 3 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui um pouco de polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.