Sunday, November 22, 2015

#158  Lettuce & Avocado

Variations on a Theme, Week 4: Lettuce & Avocado



Today we start our fourth week of "Variations on a Theme". This time I chose two ingredients that seem to be very promising to create a nice blend and also will bring a good balance in terms of calories (lettuce has very low calories, and avocado, as everybody probably knows, has a high amount of them).

We always start with the basic juice, using only the two main ingredients for the series. I was really glad to confirm my guess that these two ingredients would blend quite well. And I feel excited with the possibilities I can think of for our next six variations during this week to make this juice still tastier.




Juice #158
November 22, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 101.98 approximately
Calories per Cup = 50.99, approximately

Lettuce & Avocado

Ingredients
• 4 leaves of Hearts of Romaine Lettuce, washed, cut in small pieces (2.86 oz) (15.58 Cal)
• 1 Avocado, very small, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.60 oz) (86.4 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 2 cubes of ice on the bottom of  a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and cover them with the Lettuce and the other 3 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary at all to strain this juice. 



Alface & Abacate

Variações sobre o mesmo tema, Semana 4: Alface & Abacate



Hoje iniciamos nossa quarta semana de "Variações sobre o mesmo tema". Desta vez, escolhi dois ingredientes que me parecem promissores para criar uma excelente mistura e que também vão proporcionar um bom balanço em termos de calorias (a alface possui valor calórico baixíssimo, e o abacate, como todos provavelmente sabem, possui um alto número de calorias).

Sempre iniciamos com o suco básico, usando apenas os dois ingredientes principais da série. Fiquei muito contente ao confirmar minha impressão prévia de que os dois ingredients iriam resultar numa mistura excelente. E estou empolgada diante das possibilidades que consigo imaginar para as próximas seis variações que irão tornar este suco ainda mais saboroso.

Suco No 158 
22 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 101,98 aproximadamente
Calorias por xícara = 50,99 aproximadamente

Alface & Abacate

Ingredientes 
• 4 folhas internas de Alface Romana, lavadas, cortadas em pedaços pequenos (81g) (15,58 Cal)
• 1 Abacate bem pequenininho, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (54g) (86,4 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e cubra com a alface e os restantes 3 cubos de gelo. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.