Monday, November 16, 2015

#152     Kale & Pumpkin

with Avocado

Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin


Our first variation for the Kale & Pumpkin series, couldn't be other then avocado, which I found to be one of the best ingredients for any juice recipe because of the velvety consistence it adds to the beverage without adding a strong flavor. 

For this recipe, I used frozen avocado, and the consistency seemed to be creamier than ever, but too thick. I realized that when using it frozen, the amount should be substantially reduced.

Nevertheless, the juice tasted great, with a bit of a grassy flavor.





Juice #152
November 16, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 126.34 approximately
Calories per Cup = 63.17, approximately

Kale & Pumpkin
with Avocado

Ingredients
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (0.70 oz) (9.8 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.79 oz) (20.54 Cal)
• 2 slices of Avocado, washed, peeled, cut in small pieces, frozen (2.11 oz) (96 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 2 cubes of ice and 1 cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp. If you don't want pulp, you should strain it. 



Couve & Abóbora

com Abacate

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Nossa primeira variação da série Couve & Abóbora não poderia ser outra senão abacate, o qual descobri ser um dos melhores ingredientes em qualquer receita de suco, por causa da consistência aveludada que acrescenta à bebida sem adicionar um sabor forte.

Para esta receita, usei abacate congelado, e a consistência pareceu mais cremosa do que nunca, mas um pouco grossa demais. Percebi que quando usando-o congelado, a quantidade deveria ser reduzida substancialmente.

Ainda assim, o suco ficou muito gostoso, com um leve sabor de "grama".

Suco No 152 
16 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 126,34 aproximadamente
Calorias por xícara = 63,17 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Abacate

Ingredientes 
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, picada (20g) (9,8 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (79g) (20,54 Cal)
• 2 fatias de Abacate, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos, congelado (60g) (96 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 2 cubos de gelo e 1 xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui bastante polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.