Thursday, November 5, 2015

#141  Orange & Tomato

with Beets and Lemon Juice


Variations on a Theme, Week 1: Orange & Tomato


This is our fourth variation for the Orange & Tomato series. Even though I used only one tablespoon of lemon juice in the recipe, the result was still a bit too tart for my taste. But again, as you may already now at this point, I'm not very fond of tartness. I believe that many people will find this juice perfectly balanced. What's more important, it's healthy.




Juice #141
November 5, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 102.33 approximately
Calories per Cup = 51.16, approximately

Orange & Tomato
with Beets and Lemon Juice

Ingredients
• 1 Orange, medium size, washed, peeled, white skin removed, cut in pieces (5 oz) (67.21 Cal)
• 1 Tomato, medium size (3.63 oz), washed, cut in pieces (18.36 Cal)
• 1 slice of Beets, washed, peeled, cut in small pieces (1.16 oz) (13.76 Cal)
• 1 tbsp of Lemon Juice, bottled, 100% natural (3 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put 2 ice cubes between the orange and the tomato, and 2 ice cubes between the tomato and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Laranja & Tomate

com Beterraba e Sumo de Limão Amarelo


Variações sobre o mesmo tema, Semana 1: Laranja & Tomate


Esta é a quarta variação da série Laranja & Tomate. Ainda que eu tenha colocado apenas uma colher de sopa de sumo de limão amarelo na receita, o resultado ficou um pouco ácido para o meu gosto. Mas, enfim, como vocês talvez já saibam, a estas alturas, não sou muito amante de coisas ácidas. Acredito que muitas pessoas acharão o sabor deste suco perfeitamente balanceado. E o que e mais importante: é saudável.

Suco No 141 
5 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 102,33 aproximadamente
Calorias por xícara = 51,16 aproximadamente

Laranja & Tomate
com Beterraba e Sumo de Limão Amarelo

Ingredientes 
• 1 Laranja de tamanho médio, lavada, descascada, cortada em pedaços (143g) (67,21 Cal)
• 1 Tomate de tamanho médio (102g), lavado, cortado em pedaços (18,36 Cal)
• 1 fatia de Beterraba, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (32g) (13,76 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo, engarrafado, 100% natural (3 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque 2 cubos de gelo entre a laranja e o tomate e 2 cubos entre o tomate e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.