Thursday, November 12, 2015

#148   Mango & Pineapple

with Spinach




Variations on a Theme, Week 2: Mango & Pineapple


Spinach is the fourth variation for our Mango & Pineapple series. Because I used a larger amount of pineapple in this recipe, that's the juice's dominant flavor. Regardless, it's still possible to identify each ingredient's individual flavor, which combined very well to create a great juice.




Juice #148
November 12, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 130.85 approximately
Calories per Cup = 65.42, approximately

Mango & Pineapple
with Spinach

Ingredients
• 1/3 of a Mango, washed, peeled, cut in small pieces (3.63 oz) (61.8 Cal)
• 1 slice of Pineapple, ready to eat, cut in small pieces (4.66 oz) (64.68 Cal)
• Handful of Spinach leaves, washed, chopped (0.67 oz) (4.37 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put the ice cube between the mango and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Manga & Abacaxi

com Espinafre


Variações sobre o mesmo tema, Semana 2: Manga & Abacaxi


Espinafre é o ingrediente de nossa quarta variação da série Manga & Abacaxi. Usei mais abacaxi do que nas receitas anteriores, o que fez com que esse fosse o sabor dominante neste suco. Apesar disso, é possível perceber o sabor individual de cada ingrediente, e esses sabores combinam-se muito bem para criar um suco excelente.

Suco No 148 
12 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 130,85 aproximadamente
Calorias por xícara = 65,42 aproximadamente

Manga & Abacaxi
com Espinafre

Ingredientes 
• 1/3 de Manga, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (103g) (61,8 Cal)
• 1 fatia de Abacaxi, pronto para consumo, cortado em pedaços pequenos (132g) (64,68 Cal)
• 1 punhado de folhas de Espinafre, lavadas, picadas (19g) (4,37 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque o cubo de gelo entre a maga e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.