Wednesday, November 18, 2015

#154  Kale & Pumpkin

with Cucumber and Ginger


Amazingly low calories!


Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin



This juice is perfect for those who enjoy a bit of tartness and a grassy flavor. It's perfect, also, for those who are looking for a healthy beverage with very low calories.




Juice #154
November 18, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 39.41 approximately
Calories per Cup = 19.7, approximately

Kale & Pumpkin
with Cucumber & Ginger

Ingredients
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (0.70 oz) (9.8 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.11 oz) (15.6 Cal)
• 1/3 Cucumber, washed, peeled, cut in small pieces (3.88 oz) (13.2 Cal)
• 1 small slice of Ginger, washed, peeled, chopped (0.03 oz) (0.81 Cal)
• 6 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 3 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp. If you don't want pulp, you should strain it. 



Couve & Abóbora

com Pepino e Gengibre

Incrivelmente baixo em calorias!

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Este suco é perfeito para aqueles que gostam de um certo amargor e um sabor bem "verde". É perfeito, também, para os que estão procurando por uma bebida saudável com calorias baixíssimas.

Suco No 154 
18 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 39,41 aproximadamente
Calorias por xícara = 19,7 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Pepino e Gengibre

Ingredientes 
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, picada (20g) (9,8 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (60g) (15,6 Cal)
• 1/3 de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (110g) (13,2 Cal)
• 1 fatia pequena de Gengibre, lavado, descascado, picado (1g) (0.81 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 3 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui um pouco de polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.

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