Sunday, November 29, 2015

#165  Tangerine & Avocado


The Tangerine Week, Recipe 1

Finished our 4-week "Variations on a Theme", and partially inspired by it, we are now starting a week with ONE basic ingredient, and that is going to be Tangerine. When you buy a bag of fruit, you don't want them to go bad, and the best way to avoid that is to use all of them as soon as possible. So, during this week, I'll come up with a series of recipes that will make use of all the tangerines in the bag we bought for the first recipe before they have time to go bad.




Juice #165
November 29, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 201.16 approximately
Calories per Cup = 131.2, approximately

Tangerine & Avocado

Ingredients
• 2 Tangerines, washed, peeled, separated in segments (4.66 oz) (69.96 Cal)
• ½ Avocado, medium size, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (2.89 oz) (131.2 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything for at least 1 minute. For a best result, put the ice between the tangerine and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Bergamota & Abacate


Semana da Bergamota, Receita 1


Terminada nossa quatro semanas de "Variações sobre o mesmo tema" (e usando-a parcialmente como inspiração), vamos iniciar, hoje, uma semana com UM ingrediente básico, e este ingrediente será Bergamota. Quando compramos uma sacola de uma determinada fruta, é fácil que as frutas se estraguem antes de conseguirmos consumir todas. Para evitar que isso ocorra (se não quisermos congelá-las), precisamos consumi-las no decorrer de poucos dias. Assim, durante esta semana, estarei trazendo receitas diversas usando bergamota como ingrediente básico, o que nos ajudará a utilizar todas as frutas contidas na sacola que compramos para a primeira receita antes que elas se estraguem.

Suco No 165 
29 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 201.16 aproximadamente
Calorias por xícara = 131,2 aproximadamente

Bergamota & Abacate

Ingredientes 
• 2 Bergamotas, lavadas, descascadas, separadas em gomos (132g) (69,96 Cal)
• ¼ de Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (82g) (131,2 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredients dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque o gelo entre a bergamota e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.