Tuesday, November 24, 2015

#160  Lettuce & Avocado

with Cucumber and Ginger


Low Calories

Variations on a Theme, Week 4: Lettuce & Avocado


Cucumber and ginger as a second variation for the Lettuce & Avocado series. The result is a tasty, very refreshing flavor.




Juice #160
November 24, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 70.51 approximately
Calories per Cup = 35.25, approximately

Lettuce & Avocado
with Cucumber and Ginger

Ingredients
• 3 leaves of Hearts of Romaine Lettuce, washed, cut in small pieces (2.22 oz) (11.34 Cal)
• ½ Avocado, very small, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.09 oz) (49.6 Cal)
• 1/6 of a Cucumber, washed, peeled, cut in small pieces (1.62 oz) (5.52 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, peeled, chopped (0.18 oz) (4.05 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 3 cubes of ice on the bottom of  a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and cover them with the Lettuce and the last 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 


Alface & Abacate

com Pepino e Gengibre


Baixo valor clórico

Variações sobre o mesmo tema, Semana 4: Alface & Abacate


Pepino e gengibre como segunda variação da série Alface & Abacate. O resultado é um suco saboroso e refrescante.

Suco No 160 
24 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 70,51 aproximadamente
Calorias por xícara = 35,25 aproximadamente

Alface & Abacate
com Pepino e Gengibre

Ingredientes 
• 3 folhas internas de Alface Romana, lavadas, cortadas em pedaços pequenos (63g) (11,34 Cal)
• ½ Abacate bem pequenininho, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (31g) (49,6 Cal)
• 1/6 de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços (46g) (5,52 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavado, descascado, picado (5g) (4,05 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 3 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e cubra com a alface e os restantes 2 cubos de gelo. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.

No comments:

Post a Comment

Thank you for taking the time to comment. Please know that any feedback is appreciated.
Obrigada por disporem de tempo para comentar. Suas sugestões são altamente apreciadas.