Monday, November 23, 2015

#159  Lettuce & Avocado

with Tomato and Vinegar


Low Calories

Variations on a Theme, Week 4: Lettuce & Avocado


As a first variation for this series, I used one of my favorite ingredients, tomato, and some vinegar for extra flavor. Actually, I thought the vinegar was a bit too much, and if I were to prepare this recipe again, I would use probably half of it. Nevertheless, the juice was really tasty.




Juice #159
November 23, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 70.1 approximately
Calories per Cup = 35.05, approximately

Lettuce & Avocado
with Tomato and Vinegar

Ingredients
• 3 leaves of Hearts of Romaine Lettuce, washed, cut in small pieces (1.66 oz) (8.46 Cal)
• ½ Avocado, very small, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (0.06 oz) (46.4 Cal)
• ½ Tomato, medium size, washed, cut in pieces (2.40 oz) (12.24 Cal)
• 1 tbsp Red Wine Vinegar (3 Cal)
• 6 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 2 cubes of ice on the bottom of  a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and cover them with the Lettuce and other 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients (with the last 2 ice cubes on the top) and blend everything for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 


Alface & Abacate

com Tomate e Vinagre


Baixo valor clórico

Variações sobre o mesmo tema, Semana 4: Alface & Abacate


Como primeira variação desta série, usei um de meus ingredientes favoritos, tomate, e um pouco de vinagre para adicionar mais sabor. Na verdade, achei que ficou com vinagre demais. Se vier a preparar esta receita novamente, diminuirei a quantidade do vinagre provavelmente pela metade. Apesar disso, este suco é verdadeiramente saboroso.

Suco No 159 
23 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 70,1 aproximadamente
Calorias por xícara = 35,05 aproximadamente

Alface & Abacate
com Tomate e Vinagre

Ingredientes 
• 3 folhas internas de Alface Romana, lavadas, cortadas em pedaços pequenos (47g) (8,46 Cal)
• ½ Abacate bem pequenininho, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (29g) (46,4 Cal)
• ½ Tomate, tamanho médio, lavado, cortado em pedaços (68g) (12,24 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e cubra com a alface e mais 2 cubos de gelo. 
2. Adicione o restante dos ingredientes (com os últimos 2 cubos de gelo no topo) e bata tudo por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.