Thursday, November 19, 2015

#155  Kale & Pumpkin

with Pineapple


Low Calories

Variations on a Theme, Week 3: Kale & Pumpkin


Pineapple is one of those ingredients that seems to be made to use in juices and smoothies. I haven't created a single recipe with pineapple, so far, that hasn't resulted in a tasty juice. Granted, naturally, that you like pineapples.




Juice #155
November 19, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 69.5 approximately
Calories per Cup = 34.75, approximately

Kale & Pumpkin
with Pineapple

Ingredients
• 1 large leaf of Kale, washed, spine removed, chopped (0.70 oz) (9.8 Cal)
• ½ cup of chopped Pumpkin, ready to eat (2.11 oz) (15.6 Cal)
• 1 thick slice of Pineapple, ready to eat (3.17 oz) (44.1 Cal)
• 6 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the Kale, 3 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything again for at least 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp. If you don't want pulp, you should strain it. 



Couve & Abóbora

com Abacaxi


Baixo em Calorias

Variações sobre o mesmo tema, Semana 3: Couve & Abóbora



Abacaxi é um daqueles ingredientes que parece ter sido feito para ser usado em sucos e vitaminas. Ainda não preparei uma receita sequer com abacaxi que não tenha resultado num suco saboroso. Isso, naturalmente, se você gosta de abacaxi.

Suco No 155 
19 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 69,5 aproximadamente
Calorias por xícara = 34,75 aproximadamente

Couve & Abóbora
com Abacaxi

Ingredientes 
• 1 folha grande de Couve, lavada, talo removido, picada (20g) (9,8 Cal)
• ½ xícara de Abóbora, picada, pronta para consumo (60g) (15,6 Cal)
• 1 fatia grossa de Abacaxi, pronto para consumo (90g) (44,1 Cal)
• 6 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, 3 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui um pouco de polpa. Se você preferir sem polpa, deve coá-lo.

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