Saturday, November 14, 2015

#150     Mango & Pineapple

with Butternut Squash


Variations on a Theme, Week 2: Mango & Pineapple


We get to the last variation for our Mango & Pineapple series at the same time we hit a significant mark for this blog. By reaching our 150th recipe, we hit the middle point of this blog's goal, which, as its name clearly states, is 300 recipes.

Sometimes it feels a bit scary to think that there are at least 150 more recipes to come up with. Sometimes, however, it feels that's just a piece of cake. With so many ingredients that can be combined in the most different ways, the number of recipes that can be created should be something close to infinite. The most exciting of all, however, is not just create a different recipe, but to try to come up with something original, even odd, that may result into a surprisingly delicious beverage. This is, actually, our biggest challenge. And we love challenges!

So here is a salute to our next 150 creations with this amazingly tasty recipe that combines its two main ingredients with one that we never thought, before starting this blog, could work well as part of a juice: the butternut squash.




Juice #150
November 14, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 137.39 approximately
Calories per Cup = 68.69, approximately

Mango & Pineapple
with Butternut Squash

Ingredients
• 1/3 of a Mango, washed, peeled, cut in small pieces (3.95 oz) (67.2 Cal)
• 1 slice of Pineapple, ready to eat, cut in small pieces (3.56 oz) (49.49 Cal)
• ½ cup of chopped Butternut Squash, ready to eat (1.62 oz) (20.7 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put the ice cube between the mango and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Manga & Abacaxi

com Abóbora de Pescoço


Variações sobre o mesmo tema, Semana 2: Manga & Abacaxi


Chegamos à última variação da série Manga & Abacaxi ao mesmo tempo em que alcançamos uma marca significativa para este blog. Ao atingir nossa 150a. receita, atingimos, também, a metade do caminho em direção ao objetivo deste blog (que, como o nome esclarece, são 300 receitas).

Às vezes parece um pouco assustador pensar que existem ainda pelo menos 150 receitas a serem criadas. Outras vezes, no entanto, parece totalmente fácil. Com tantos ingredientes que podem ser combinados nas mais diversas formas, o número de receitas que podem ser inventadas deveria ser algo próximo ao infinito. O mais fascinante de tudo, porém, não é apenas criar uma receita diferente, mas tentar buscar uma combinação original, até mesmo estranha, que possa resultar num suco surpreendentemente delicioso. Este é, na verdade, nosso verdadeiro desafio. E adoramos desafios!

Então aqui vai um brinde a nossas próximas 150 criações com esta receita, incrivelmente saborosa, que combina os dois ingredientes principais com um que nunca, antes deste blog, pensaríamos pudesse funcionar bem como um ingrediente de suco: a abóbora de pescoço.

Suco No 150 
14 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 137,39 aproximadamente
Calorias por xícara = 68,69 aproximadamente

Manga & Abacaxi
com Abóbora de Pescoço

Ingredientes 
• 1/3 de Manga, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (112g) (67,2 Cal)
• 1 fatia de Abacaxi, pronto para consumo, cortado em pedaços pequenos (101g) (49,49 Cal)
• ½ xícara de Abóbora de Pescoço picada, pronta para consumo (46g) (20.7 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque o cubo de gelo entre a maga e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.

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