Wednesday, November 25, 2015

#161  Lettuce & Avocado

with Mango


Variations on a Theme, Week 4: Lettuce & Avocado


This still amazes me. I use two ingredients (avocado and mango) that I wouldn't eat because I don't actually like them as fruits, and I come up with the best variation, so far, for this fourth series of recipes. This juice is really tasty!




Juice #161
November 25, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 99.94 approximately
Calories per Cup = 49.97, approximately

Lettuce & Avocado
with Cucumber and Ginger

Ingredients
• 3 leaves of Hearts of Romaine Lettuce, washed, cut in small pieces (1.87 oz) (9.54 Cal)
• ½ Avocado, very small, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.09 oz) (49.6 Cal)
• 1/3 of a Mango, washed, peeled, cut in small pieces (2.43 oz) (40.8 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 3 cubes of ice on the bottom of  a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and cover them with the Lettuce and the last 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 


Alface & Abacate

com Manga


Variações sobre o mesmo tema, Semana 4: Alface & Abacate


Isto ainda me surpreende. Uso dois ingredients (abacate e manga) que não comeria, porque não os aprecio como frutas, e acabo criando a melhor variação, até agora, para esta quarta série de receitas. Este suco é realmente muito saboroso!

Suco No 161 
25 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 99,94 aproximadamente
Calorias por xícara = 49,97 aproximadamente

Alface & Abacate
com Manga

Ingredientes 
• 3 folhas internas de Alface Romana, lavadas, cortadas em pedaços pequenos (53g) (9,54 Cal)
• ½ Abacate bem pequenininho, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (31g) (49,6 Cal)
• 1/3 de Manga, lavada, descascada, cortada em pedaços (68) (40,8 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 3 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e cubra com a alface e os restantes 2 cubos de gelo. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.

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