Friday, November 27, 2015

#163  Lettuce & Avocado

with Celery, Spinach and Mint


Low Calories

Variations on a Theme, Week 4: Lettuce & Avocado



And so it happened that we got another perfect combination. Amazing. Two perfect recipes in a row. Yes, yes, I know what you are thinking... "Two in a row? Hmmm... She's just trying to make me try it." Okay, then, there's only one way you'll know for sure whether I'm telling you the truth or not: go ahead and try it!




Juice #163
November 27, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 63.99 approximately
Calories per Cup = 31.99, approximately

Lettuce & Avocado
with Celery, Spinach and Mint

Ingredients
• 3 leaves of Hearts of Romaine Lettuce, washed, cut in small pieces (1.83 oz) (9.54 Cal)
• ¼ Avocado, medium size, washed, peeled, pit removed, cut in small pieces (1.13 oz) (51.2 Cal)
• 1 piece of Celery stick, around 4" long (0.49 oz), washed, cut in small pieces (2.1 Cal)
• 7 leaves of Spinach, washed (0.18 oz) (1.15 Cal)
• 2 leaves of fresh Mint, washed (0 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put 2 cubes of ice on the bottom of  a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and cover them with the Lettuce and the last 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 


Alface & Abacate

com Aipo, Espinafre e Hortelã


Baixo valor calórico

Variações sobre o mesmo tema, Semana 4: Alface & Abacate



E eis que conseguimos outra combinação perfeita. Fantástico. Duas receitas perfeitas, uma em seguida da outra. Sim, sim, sei o que vocês estão pensando... "Duas de enfiada? Hmmm... Ela está apenas tentando me convecer a experimentar." OK, a única forma, então, de saber ao certo se estou falando a verdade, ou não, é: vá em frente e experimente!

Suco No 163 
27 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 63,99 aproximadamente
Calorias por xícara = 31,99 aproximadamente

Alface & Abacate
com Aipo, Espinafre e Hortelã

Ingredientes 
• 3 folhas internas de Alface Romana, lavadas, cortadas em pedaços pequenos (53g) (9,54 Cal)
• ¼ de Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, caroço removido, cortado em pedaços pequenos (32g) (51,2 Cal)
• 1 pedaço de talo de Aipo, cerca de 10 cm de comprimento (14g), lavado, cortado em pedaços pequenos (2,1 Cal)
• 7 folhas de Espinafre, lavadas (5g) (1,15 Cal)
• 2 folhas de Hortelã fresca, lavadas (0 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e cubra com a alface e os restantes 2 cubos de gelo. 
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.