Monday, November 9, 2015

#145   Mango & Pineapple

with Avocado



Variations on a Theme, Week 2: Mango & Pineapple



Extremely delicious!

Our first variation for the series Mango & Pineapple couldn't be other than avocado. As I have said many times, already, avocado is one of the best ingredients to include in a juice or smoothie recipe. It doesn't have a strong flavor and adds a velvet consistence that can't be acquired with any other ingredient I have used so far. 




Juice #145
November 9, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 159.9 approximately
Calories per Cup = 79.9, approximately

Mango & Pineapple
with Avocado

Ingredients
• 1/3 of a Mango, washed, peeled, cut in small pieces (3.53 oz) (60 Cal)
• 1 slice of Pineapple, ready to eat, cut in small pieces (2.46 oz) (34.3 Cal)
• 1 slice of Avocado, washed, peeled, cut in pieces (1.41 oz) (65.6 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put 2 ice cubes between the mango and the pineapple and 1 cube between the pineapple and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Manga & Abacaxi

com Abacate

Variações sobre o mesmo tema, Semana 2: Manga & Abacaxi


Extremamente delicioso!

Nossa primeira variação para a série Manga & Abacaxi não poderia ser outra do que abacate. Como já disse várias vezes, o abacate é um dos melhores ingredientes a ser incluídos numa receita de suco ou vitamina. Ele não possui um sabor acentuado e adiciona uma consistência aveludada incomparável, que não consegui obter, até hoje, com nenhum outro ingrediente.

Suco No 145 
9 de novembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 159,9 aproximadamente
Calorias por xícara = 79,9 aproximadamente

Manga & Abacaxi
com Abacate

Ingredientes 
• 1/3 de Manga, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (100) (60 Cal)
• 1 fatia de Abacaxi, pronto para consumo, cortado em pedaços pequenos (70g) (34,3 Cal)
• 1 fatia de Abacate, lavado, descascado, cortado em pedaços (41 oz) (65,6 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque 2 cubos de gelo entre a maga e o abacaxi, e 1 cubo entre o abacaxi e o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.