Sunday, August 16, 2015

#78   Cooked Strawberries

with Ginger, Maple Syrup, Cinnamon and Tangerine Juice



Today I found that the strawberries I had in the fridge were far from being fresh. I also had a piece of ginger that was starting to mold on the outside. Not a problem. Just another opportunity to come up with a cooked juice, which can be enjoyed warm or cold. I tried it both ways, and, for my taste, warm is still better. It's the perfect beverage for everybody who's enduring a cold winter in the south hemisphere.

Something strange happens when it comes to juices. I found I really enjoy a lot of things (that I don't generally enjoy) when I use them as ingredients in my juice recipes.

Except for its smell, I am not crazy about cinnamon. I don't use it on waffles, or pancakes, or bananas, or any other of those traditional things that are generally paired with it. I don't like anything spicy (hot), either.

Because I added a lot of cinnamon to my concoction, today, my warm juice had a strong cinnamon taste and was also a bit spicy. And guess what? I simply LOVED it! You should definitely try it!



Juice #78 
August 16, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl.oz.)
Total Calories = 357, approximately
Calories per Cup = 119, approximately

Cooked Strawberries
with Ginger, Maple Syrup, Cinnamon and Tangerine Juice 

Ingredients
• 1 box of Strawberries, washed, green tops removed, cut in pieces (15 oz) (120 Cal)
• 0.7 oz of Ginger, washed, peeled, sliced (16.2 Cal)
• 1/8 cup of Maple Syrup (105 Cal)
• 1 tsp of Cinnamon (powder) (6 Cal)
• 1 cup of Tangerine Juice, bottled (110 Cal)
• 4 cups of Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients inside a medium size saucepan, stir it and bring it to a boil over high heat.
2. Lower the heat to medium and let it cook for 15 minutes.
3. Stir the mixture, pressing it against the walls of the saucepan to dissolve the strawberries, lower the heat to low and let it cook for 25 minutes.
4. Let it cool for some minutes and strain it.*

*Note: You can enjoy your juice still warm (it tastes great) or you can put it in the fridge and enjoy it later with some ice. 







Morangos Cozidos

com Ginger, Xarope de Maple, Canela e Suco de Bergamota 



Hoje descobri que os morangos que estavam na geladeira estavam começando a ficar passados. Também encontrei um pedaço de ginger que estava começando a mofar por fora. Lixo? Não, nem pensar! Mais uma oportunidade para preparar um suco cozido, que pode ser bebido morno ou frio. Experimentei dos dois jeitos e, para o meu gosto, morno é ainda melhor. É a bebida perfeita para aqueles que estão enfrentando o inverno no hemisfério sul.

Uma coisa estranha acontece quando se trata de sucos. Percebi que realmente gosto de algumas coisas (das quais geralmente não gosto) quando usadas como ingredientes nas minhas receitas.

Exceto pelo cheiro, não sou muito fã de canela. Não a uso em waffles, ou panquecas, ou bananas, ou em qualquer outra dessas coisas de comer geralmente associadas com canela. Também não gosto de nada que me cause a sensação de fogo na boca.

Porque adicionei uma dose grande de canela à mistura de hoje, meu suco morno ficou com um forte sabor (de canela, naturalmente) e até mesmo ficou meio "apimentado". E sabem da melhor? Simplesmente ADOREI! Vocês deveriam experimentar. Sério. É MUITO gostoso!

Suco No 78 
16 de agosto de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 357 aproximadamente
Calorias por xícara = 119 aproximadamente

Morangos Cozidos
com Ginger, Xarope de Maple, Canela e Suco de Bergamota

Ingredientes 
• 1 caixinha de Morangos, lavados, topos verdes removidos, cortados em pedaços (426g) (120 Cal)
• 20g de Ginger, lavado, descascado, cortado em fatias (16.2 Cal)
• 1/8 xícara de Xarope de Maple (105 Cal)
• 1 colher de chá de Canela em pó (6 Cal)
• 1 xícara de Suco de Bergamota engarrafado (110 Cal)
• 4 xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes dentro de uma panela de tamanho médio, mexa e leve ao fogo alto até ferver.
2. Reduza o fogo a médio e deixe cozinhar por 15 minutos.
3. Mexa, amassando a mistura contra as paredes da panela, para dissolver o morango, reduza o fogo a baixo e deixe cozinhar por mais 25 minutos.
4. Deixe esfriar por alguns minutos e coe.*

*Observação: Você pode beber seu suco morno (é uma delícia) ou pode colocá-lo na geladeira para beber mais tarde, gelado.

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