Saturday, August 22, 2015

#84   Nectarine & Pineapple

with Homemade Cooked Cantaloupe Juice


As you may already know, if you follow this blog, I like to use leftovers to create cooked juices. They generally come quite delicious as simple beverages, with nothing else added. That was not the case with the seeds and peel of the Cantaloupe I used for the recipe yesterday. As a juice alone, it didn't taste really delicious, so I decided to try it as an ingredient for today's recipe. The result was not bad, but added a certain unnecessary sweetness to the juice. It's kind of unique, however, and you may want to give it a try. As in the previous recipe, I added some extra ice for coolness and extra water for lightness.




Juice #84 
August 22, 2015
This recipe makes 3½ cups (28 fl.oz.)
Total Calories = 132.2 approximately
Calories per Cup = 37.7, approximately

Nectarine & Pineapple
with Homemade Cooked Cantaloupe Juice

Ingredients
• 1 Nectarine, washed, with peel, cut in pieces (6.9 oz) (86.6 Cal)
• 1.13 oz of Pineapple, washed, peeled, cut in pieces (15.6 Cal)
• ½ cup of Homemade Cooked Cantaloupe Juice (I don't know the number of calories for this juice, so I'm adding 30 calories as a possible close number)
• 7 cubes of Ice*
• 2½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients (except for 5 cubes of ice and 1½ cup of water) inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything well for at least 1 minute.
2. Pour about ¾ of the juice into a large, 28-oz glass (leave the rest inside the blender's cup).
3. Add 5 cubes of ice and 1½ cup of water to the juice left inside the blender's cup and blend it well, to crush the ice.
4. Pour the new mixture into the glass with the juice and stir it.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. I also added some extra ice for coolness. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.



Nectarina & Abacaxi

com Suco Caseiro Cozido de Melão Cantaloupe


Como você provavelmente já deve saber, se costuma acompanhar este blog, gosto de usar refugos para criar sucos cozidos. Geralmente, eles ficam deliciosos como bebidas simples, sem adicionar qualquer outro ingrediente. Não foi esse o caso, porém, com as sementes e a casca do melão Cantaloupe que utilizei na receita de ontem. Como suco por si mesmo, não ficou muito saboroso, então decidi utilizá-lo como ingrediente para criar a receita de hoje. Não ficou ruim, mas acrescentou uma certa doçura desnecessária ao suco. É um sabor diferente, no entanto, e talvez talvez valha a pena experimentar. Como na receita de ontem, adicionei alguns cubos de gelo a mais, para um suco mais refrescante, e também mais água, para torná-lo mais leve.

Suco No 84 
22 de agosto de 2015
Esta receita faz 3½ xícaras (828ml)
Calorias totais = 132,2 aproximadamente
Calorias por xícara = 37,7 aproximadamente

Nectarina & Abacaxi
com Suco Caseiro Cozido de Melão Cantaloupe

Ingredientes 
• 1 Nectarina, lavada, com casca, cortada em pedaços (197g) (86,6 Cal)
• 32g de Abacaxi, lavado, descascado, cortado em pedaços (15,6 Cal)
• ½ xícara de Suco Caseiro Cozido de Melão Cantaloupe (não sei o número de calorias para esse suco, então estou adicionando 30, como um número talvez próximo ao real)
• 7 cubos de Gelo*
• 2½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes (exceto 5 cubos de gelo e 1½ xícara de água) dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
2. Derrame cerca de  ¾ do suco num copo grande (deixe o restante dentro do copo do liquidificador).
3. Adicione 5 cubos de gelo e 1½ xícara de água ao suco no liquidificador e bata bem para triturar o gelo.
4. Derrame essa mistura dentro do copo com o suco e mexa.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. Também adicionei alguns cubos de gelo a mais, para ficar mais refrescante
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.