Friday, August 7, 2015

#69   Cucumber & Kale


Healthy, amazingly low in calories, easy and fast to prepare, AND still delicious and refreshing! You can NOT miss this one!



Juice #69 
August 7, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 50.3, approximately
Calories per Cup = 20.12, approximately

Cucumber & Kale 

Ingredients
• 1 Cucumber, washed, peeled, cut in pieces (8.82 oz) (30 Cal)
• 0.74 oz Kale, washed, spine removed, chopped (9.8 Cal)
• 2 tbsp Red Wine Vinegar (6 Cal)
• 1 pinch (1/16 tsp) Olive Oil, Extra Virgin (2.5 Cal)
• 1 pinch Garlic Paste (2 Cal)
• 1 pinch Rosemary, dry, crushed
• 1 pinch Salt
• 2 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
1. Put the cucumber, vinegar, oil, garlic, rosemary, salt, water and 1 cube of ice inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for 30 seconds.
2. Add the kale (very well chopped to fit in the cup) and the second ice cube and blend it again for 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Pepino & Couve 


Saudável, fantasticamente baixo em calorias, rápido e fácil de preparar E ainda delicioso e refrescante! Este você não pode perder!


Suco No 69 
7 de agosto de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 50,3 aproximadamente
Calorias por xícara = 20,12 aproximadamente

Pepino e Couve

Ingredientes 
• 1 Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços (250g) (30 Cal)
• 20g de Couve, lavada, parte central retirada, cortada em pedaços bem pequenos (9.8 Cal)
• 2 colheres de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (6 Cal)
• 1 pitada (1/16 colher de chá) de Azeite de Oliva Extra Virgem (2.5 Cal)
• 1 pitada de Pasta de Alho (2 Cal)
• 1 pitada de Alecrim, seco, triturado
• 1 pitada de Sal
• 2 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
1. Coloque o pepino, vinagre, azeite, alho, alecrim, sal, água e 1 cubo de gelo no copo de um liquidificador pequeno (ou no copo de medida pessoal de um liquidificador de tamanho regular) e bata tudo por 30 segundos.
2. Adicione a couve (tem que ser cortada bem miudinha, para caber no copo) e o segundo cubo de gelo e bata novamente por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.

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